• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tass.ru

20.10.2022

11:48

LOPOVLUK GLOBALNIH RAZMERA! Ruski premijer optužio Zapad za krađu 300 milijardi deviznih rezervi Rusije!

Tanjug/Reuters

Vesti

LOPOVLUK GLOBALNIH RAZMERA! Ruski premijer optužio Zapad za krađu 300 milijardi deviznih rezervi Rusije!

Podeli vest

Ruski premijer je izjavio da je Zapad prekršio sva pravila zajedničkog rada na tržištu

Ruski premijer Mihail Mišustin uporedio je zamrzavanje ruskih deviznih rezervi od strane zapada sa krađom.

"Uvodeći nove pakete sankcija, neprijateljske zemlje su pokušale da nanesu što veću štetu našoj industriji, finansijskom sistemu, da zastraše poslovnu zajednicu. Jednostavno rečeno, pokradene su stotine milijardi dolara ruskih deviznih rezervi. Infrastruktura transporta gasa je bila podvrgnuta terorističkim napadima“, rekao je šef Kabineta ministara, govoreći u četvrtak na međunarodnom izvoznom forumu „Made in Russia“.

Ranije je objavljeno da je kao rezultat zapadnih sankcija zamrznuto oko 300 milijardi dolara zlatno-deviznih rezervi Ruske Federacije.

Kako je primetio Mišustin, „prethodno deklarisana i naizgled nepromenljiva pravila zajedničkog rada predstavnici Zapada iskreno ignorišu“. Ne govorimo više o fer konkurenciji – mnoge odluke su zasnovane na otvorenom protekcionizmu ili raznim vrstama trenutnih političkih zadataka“, rekao je premijer.

"Naše protivnike nije zaustavila ni činjenica da su u otvorenoj ekonomiji mnoga tržišta povezana. I sve te akcije su na kraju pogodile same inicijatore. Oni se već suočavaju sa rekordnim poskupljenjem, poskupljenjem gasa i struje, benzina i hleba. razvijeni svet, koji se donedavno ponosio zelenim tehnologijama, vraća se uglju kao izvoru energije“, primetio je premijer RF.

Mišustin je naglasio da „same namere da se Rusija isključi iz globalne trgovine izgledaju apsurdno“. „Naša zemlja je od davnina bila i ostala njena važna komponenta. I teško je zamisliti svetsku industriju bez ruskih resursa i dobara“, zaključio je šef Kabineta. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija