• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.10.2022

17:27

ŠOLC O NOVOM SVETSKOM RATU: Ne sme se dozvoliti da se konflikt Kijeva i Moskve pretvori u direktan sukob Rusije i NATO!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

ŠOLC O NOVOM SVETSKOM RATU: Ne sme se dozvoliti da se konflikt Kijeva i Moskve pretvori u direktan sukob Rusije i NATO!

Podeli vest

Ne sme se dozvoliti da se sukob između Rusije i Ukrajine pretvori u direktan konflikt između Rusije i NATO-a, izjavio je nemački kancelar Olaf Šolc u intervjuu nemačkom listu "Velt"

- Ne smatram da će se to dogoditi, ali ne bi trebalo da izgubimo iz vida i tu opasnost - rekao je Šolc odgovarajući na pitanje da li se plaši da bi konflikt između Rusije i Ukrajine mogao da preraste u svetski rat.

On je naveo i da u tako opasnoj situaciji ne bi smeo da se desi nijedan nepromišljeni korak i naglasio.

Nemački kancelar je dodao i da Nemačka podržava Ukrajinu koliko je to u njenoj moći i istakao da Ukrajini posle Sjedinjenih Američkih Država, najveću finansijsku, humanitarnu i pomoć u naoružanju, pruža upravo Nemačka.

- Nemačka isporučuje oružje koje je veoma važno u ovom ratu, a to je pre svega artiljerijsko oružje i naoružanje za protivvazduhoplovnu odbranu. Pre nekoliko dana smo isporučili ‘Iris-T’, najsavremeniji sistem protivvazduhoplovne odbrane na svetu koji čak nema ni naš Bundesver - podsetio je Šolc.

Šolc: Kijevu ne šaljemo tenkove "Leopard"

Nemački kancelar je objasnio razlog zašto je odbijen zahtev da se Ukrajini isporuče sistemi „Leopard“. On je istakao da se isporuka starih sovjetskih modela tenkova bolje uklapa u evropski sistem snabdevanja Kijeva oružjem.

- Nemačka je Ukrajini isporučila više od sto tenkova, koji su odmah mogli da se iskoriste, iz Češke, Slovačke, Slovenije i Grčke. Logistika, delovi, municija za te tenkove, ruske ili postsovjetske proizvodnje se već nalazila u Ukrajini. Trudimo se da isporučujemo iz drugih zemalja. Međutim, pridržavamo se činjenice da oružje koje isporučujemo ne isporučujemo pojedinačno - izjavio je Šolc.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Istina

pre 1 godinu

Sta ovaj bulazni,pa nato ratuje protiv Rusije.

Ljuba

pre 1 godinu

Nikako rat NATO-RUSIJA DIREKTNO, samo ovako INDIREKTNO, iz potaje, kurvinski... kao što sada rade

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Neka Nemačka i ostale članice EU prestanu da slušaju Ameriku i nek prestanu da Ukrajini šalju oružje, pa će rat između Rusije i Ukrajine brzo biti završen.

zora

pre 1 godinu

A smete da dozvolite unistenje jednog naroda zbog sopstvenih ciljeva. DJUBRAD BELOSVETSKA.

Janko

pre 1 godinu

Pratite malo čudna dešavanja i enormno veliki utrošak cimenta u Poljskoj pa pošaljite nekoga ko se razume u dronove sa kamerom.. Imate mnoge površina poljoprivrednog ili običnog zemljišta koji se betonira i bukvalno svaki dan sleću Ameri sa 3 ili 4 aviona sa oružjem. Ovih dana Ameri krstare Srbijom i Srpskom nude ogromnu lovu za rat u Ukrajini ali da si plaćanik Ukrajine.. Malo se fokusirajte na naše ljude koji su završili vojne škole ili..mnogo ih pritišću..veeelika lova kruži.. Pustite blaas...blaa..čak iz Dodikove strukture dele informacije gde su Srbi sad i pomažu da ih lociraju..pripazite čudne slovence oko Loznice ili Šabca..kao traže radnike za EU..SPAVATE ...GDE ZADRUGA..KOJA ZADRUGA..MALO OZBILJNIJE RADITE...malo sedite po kafanama ili pumpama..ili sa opasnim klincima...blaaa..blaa zadruga je li Miki uhvatio Tiki..blaaa a ....?..radite..spavate a grmi oko vas..samo sedite po Beogradu i Pink televiziji

milan lala

pre 1 godinu

Samo provociraj salji oruzije u Ukrainu i nebrini da se sukob ne pretvori u rat Rusije i NATO . Taj rat sigurno nebi bio katastrofalan za Nemacku . Tesko Nemackoj sa tobom na celu.

Bane

pre 1 godinu

Ujedinjeni četvrti Rajh ponovo mašta o jurišanju na istok. Puste želje i pusti snovi.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17