• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

24.10.2022

13:49

NEŠTO SE DEŠAVA U KOMŠILUKU, PRVI ČOVEK RUMUNSKE VOJSKE PODNEO OSTAVKU! Izgleda da ima veze sa Ukrajinom, početkom oktobra izjavio je nešto zbog čega ga je napao predsednik lično...

Reuters

Vesti

NEŠTO SE DEŠAVA U KOMŠILUKU, PRVI ČOVEK RUMUNSKE VOJSKE PODNEO OSTAVKU! Izgleda da ima veze sa Ukrajinom, početkom oktobra izjavio je nešto zbog čega ga je napao predsednik lično...

Podeli vest

Rumunski ministar odbrane Vasile Dinču podneo je danas ostavku, rekavši da ne može da sarađuje sa predsednikom države Klausom Johanisom


"Moja ostavka dolazi u ovom trenutku, jer je nemoguće sarađivati sa rumunskim predsednikom, glavnokomandujućim vojske", naveo je Dinču u saopštenju, a preneo Rojters.


Dinču je izrazio mišljenje da je njegovo povlačenje sa te funkcije neophodno, kako ne bi naštetio odlukama i programima koji zahtevaju fluidne komandne lance, kao i da ne bi blokirao niz projekata koji su apsolutno neophodni za ministarstvo i vojsku.

Rumunski ministar je početkom oktobra rekao da su Ukrajini potrebni međunarodni saveznici kako bi pregovarali o bezbednosnim garancijama i miru sa Rusijom, što je izazvalo kritike predsednika Klausa Johanisa i lidera vladajuće koalicije.

Johanis je rekao da su Ukrajinci plaćali krvlju u ratu i da samo oni mogu da odluče o čemu i kada će da pregovaraju.

Rumunija, koja je članica Evropska unija i NATO, deli granicu od 650 kilometara sa Ukrajinom, a oko 2,65 miliona Ukrajinaca pobeglo je u Evropu preko Rumunije za osam meseci od početka rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija