• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.10.2022

07:55

OPET ZVECKAJU ATOMSKIM ORUŽJEM! Američki zvaničnici otkrili u kom slučaju će SAD upotrebiti nuklearne rakete!

Reuters

Vesti

OPET ZVECKAJU ATOMSKIM ORUŽJEM! Američki zvaničnici otkrili u kom slučaju će SAD upotrebiti nuklearne rakete!

Podeli vest

Tenzije nastale ispaljivanjem balističkih projektila od strane Severne Koreje navele su Sjedinjene Američke Države da zauzmu oštriji stav po pitanju odbrane svojih saveznika

Zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman upozoria je da će SAD upotrebiti sav svoj oružani potencijal uključujuči konvencionalne i nuklearne rakete kako bi zaštitile svoje saveznike Južnu Koreju i Japan.

Šerman je, na zajedničkoj konferenciji za novinare u Tokiju sa predstavnicima Japana i Južne Koreje, ukazala da su učestala ispaljivanja balističkih projektila poslednjih nedelja provokacije Severne Koreje, prenosi AP.

„Pozivamo Severnu Koreju da se uzdrži od daljih provokacija“, rekla je Šerman, nazvavši akcije Pjongjanga „nepromišljenim i duboko destabilizujućim za region", preneo je Rojters.


Prvi zamenik ministra spoljnih poslova Južne Koreje Čo Hjun Dong je rekao da su se predstavnici tri zemlje složili da će biti potrebne nove akcije ako Severna Koreja nastavi sa nuklearnim testom.

Severna Koreja je ove godine ispalivši više od dvadesetak balističkih projektila, uključujući i onaj koja je preletela Japan, podseća britanska agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija