• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

27.10.2022

08:37

TEŠKO NJIMA! RUSIJA ZAPRETILA AMERIKANCIMA U RUMUNIJI! Što ste bliži našim granicama, to je veća opasnost za vas, NE POMIŠLJAJTE NA UPAD U UKRAJINU!

Reuters

Vesti

TEŠKO NJIMA! RUSIJA ZAPRETILA AMERIKANCIMA U RUMUNIJI! Što ste bliži našim granicama, to je veća opasnost za vas, NE POMIŠLJAJTE NA UPAD U UKRAJINU!

Podeli vest

Vojno prisustvo Vašingtona u Rumuniji ugrožava bezbednost Rusije i neće biti ignorisano, upozorio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov

Raspoređivanje američkih trupa u Rumuniji povećava rizike po bezbednost Rusije i podstaći će Moskvu da preduzme kontramere, izjavio je u sredu portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je mislio na 101. vazdušno-desantnu diviziju američke vojske, koja je trenutno stacionirana u Rumuniji na granici sa Ukrajinom.

Obraćajući se novinarima, Peskov je napomenuo da „što su američke trupe bliže našim granicama, to smo u većoj opasnosti“. On je dalje rekao da Moskva čini takvo vojno prisustvo kada razvija svoj bezbednosni okvir. Peskov je ponovio da takvo raspoređivanje na pragu Rusije „ne doprinosi predvidljivosti i stabilnosti“.

Prošle nedelje, govoreći za CBS Nevs, komandanti 101. vazdušno-desantne divizije rekli su da neće oklevati da uđu u Ukrajinu ukoliko dođe do direktnog sukoba između Rusije i NATO-a. Ukupno je u Evropu poslato oko 4.700 američkih vojnika iz 101. vazdušno-desantne. Dok je u Rumuniji, divizija, koja je dobila nadimak „Orlovi koji vrište“, održava vežbe kopnene i vazdušne jurišne vežbe sa svojim NATO kolegama. Prema rečima njenih komandanta, divizija je najbliža američka jedinica borbama u Ukrajini i aktivno nadgleda rusku vojsku dok organizuje vežbe kako bi „tačno ponovila ono što se tamo dešava“.

NATO je više puta izjavljivao da nije strana u sukobu i da neće slati svoje trupe u Ukrajinu. Krajem juna, generalni sekretar Jens Stoltenberg najavio je da će blok predvođen SAD značajno povećati broj svojih snaga u stanju pripravnosti sa 40.000 na preko 300.000. Od početka ruske vojne kampanje u Ukrajini, NATO je usmeravao milijarde dolara vojne pomoći Kijevu, obezbeđujući mu najsavremenije oružje.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija