• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Klix.ba

27.10.2022

10:16

OGLASILA SE AMBASADA SAD U SARAJEVU, ŽESTOKA PORUKA SRPSKOJ POSLE MITINGA U BANJALUCI! Vašington preti "teškim posledicama!": Ni Dejton, niti Ustav BiH...

AP PHOTO

Vesti

OGLASILA SE AMBASADA SAD U SARAJEVU, ŽESTOKA PORUKA SRPSKOJ POSLE MITINGA U BANJALUCI! Vašington preti "teškim posledicama!": Ni Dejton, niti Ustav BiH...

Podeli vest

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država oglasila se povodom održanih protesta u Banjaluci na kojima su poslate poruke o nezavisnosti entiteta Republika Srpska

"Izborna tela imaju odgovornost da obezbede integritet izbornog procesa, uključujući ponovno brojanje glasačkih listića i druge mere kada to okolnosti zahtevaju. Sjedinjene Države poštuju pravo na mirno okupljanje i protest. Oni su deo svake demokratije", poručili su iz ambasade SAD.

Dodali su da nema opravdanja da se na standardne mere koje obezbeđuju integritet i odgovornost izbora odgovori opasnom i neodgovornom retorikom o secesiji koja se u ponedeljak čula u Banjaluci.

"Oni koji traže dužnost u BiH treba da poštuju demokratske procese i institucije koje obezbeđuju da se glas građana čuje i da prestanu da glasačkoj javnosti predstavljaju pogrešne i netačne informacije o izbornom procesu u BiH", piše u reakciji.

Istakli su da su SAD posvećene načelima Dejtona, da je Bosna i Hercegovina demokratska, multietnička, suverena i nezavisna država s neupitnim teritorijalnim integritetom. Niti Dejton, niti Ustav BiH, niti jednom entitetu ne daje pravo na otcepljenje.

"Svaka akcija koja bi bila preduzeta u pravcu disolucije BiH bila bi kršenje Dejtona i nosila bi teške posledice", zaključili su iz Ambasade SAD u BiH.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Američke lažovčine i huškači. Kako reče onaj njihov Blinken, imaju kapacitet da određuju budu ćnost sveta. Imaju oni kapacitet samo da ubijaju i uništavaju i ništa više

laki

pre 1 godinu

Pa nije ti ovo Teksas pa da nedozvoljavas ocepljenje. Pomirite se da se posle 14 Februara nista ne pitate.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija