• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.10.2022

10:14

RUSKA PREVARA U HERSONU! Surovikin preveslao Ukrajince, posle 10 sati su se zaleteli...  Sladkov tvrdi: Sada imamo tvrđavu na putu ka Odesi i Pridnjestrovlju!

Tanjug/AP

Vesti

RUSKA PREVARA U HERSONU! Surovikin preveslao Ukrajince, posle 10 sati su se zaleteli... Sladkov tvrdi: Sada imamo tvrđavu na putu ka Odesi i Pridnjestrovlju!

Podeli vest

Komanda ruske vojske uspela je u Hersonu da nadmudri ukrajinsku stranu, dobivši preko potrebno vreme, objavio je na svom blogu ruski vojni izveštač Aleksandar Sladkov

On je ocenio da su reči komandanta združenih ruskih snaga u Ukrajini Sergeja Surovikina o spremnosti da donese teške odluke o Hersonu dovele u zabludu neprijatelja zbog čega je izvršio nekoliko krajnje neuspešnih napada.

- Spremni smo za teške odluke o Hersonu. To je to, krećemo, kofer, stanica, idemo iz Hersona. Ispostavilo se, da smo, koliko sam razumeo, prevarili neprijatelja. Oni su odmah, posle 10 sati, krenuli u ofanzivu i došlo je do defloracije, da tako kažem. Nisu uspeli. Drugi put su otišli ​​- nisu uspeli, treći, peti, deseti - ne mogu - rekao je Sladkov.

On je napomenu da su Rusi dobili dve nedelje u Hersonu, koliko im je i trebalo vremena. 

- Drugo, koliko sam razumeo, mi tamo pravimo grad-tvrđavu, i to je veoma ozbiljno. Tvrđavu za dalje kretanje ka Odesi i Pridnjestrovlju, tvrđavu koja štiti Krim, tvrđavu koja u bliskoj budućnosti odseca teritoriju koja je podređena Zelenskom od Crnog mora. Ozbiljna stvar - rekao je Sladkov.

Foto: Printskrin Youtube

Aleksandar Sladkov otkrio rusku taktiku za učvršćivanje položaja u Hersonu

On je rekao da je, osim vojno-takičkog, postignut još jedan uspeh u Hersonu, a to je izvlačenje i aktivna integracija stanovništva Hersonske oblasti u Rusiju.

- Ovo nije deportacija (stanovi i zemljište ostaju u vlasništvu), ovo je mešanje novih Rusa sa stanovništvom njihove velike Otadžbine, lakše je vratiti ljude u njihov istorijski mentalitet. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 1 godinu

General Surovikin podseća na američkog generala Patona po svojoj vojničkoj biografiji, odlučnosti i beskompromisnom načinu ratovanja. Zato će ruska armija pod komandom generala Surovikina odneti odlučujuću pobedu kod Hersona koji predstavlja novu Kursku bitku. Posle toga, zna se ishod ovog rata.

Ruska beda

pre 1 godinu

Bravo za rusku pobedu u Hersonu, to me podsjeća na srbsku Krajinu koju smo zbog taktički razloga napustili ali Hrvati za to još ne znaju.

mihailo

pre 1 godinu

Pa da ste se vi u Krajini borili protiv ustasa a ne poceli da bezite kad ste na radiju culi da ustase kao napadaju, i ocekivali da vam neko drugi brani kucne pragove, ne bi ni bilo "taktickog povlacenja" iz Krajine.

Peki

pre 1 godinu

Koja ruska demagogija, ova prica ne pije vodu ni kod dece!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija