• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

30.10.2022

10:59

PUTINOVA OSVETA ZA SEVASTOPOLJ, ILI?! RUSI IZVELI MUNJEVITI PRODOR PREMA UGLJEDARU! Prvo avijacija, pa su posao nastavile artiljerija i dronovi, a onda su tenkovi pregazili sve...

Vesti

PUTINOVA OSVETA ZA SEVASTOPOLJ, ILI?! RUSI IZVELI MUNJEVITI PRODOR PREMA UGLJEDARU! Prvo avijacija, pa su posao nastavile artiljerija i dronovi, a onda su tenkovi pregazili sve...

Podeli vest

Počela je ruska ofanziva prema gradu Ugljedaru koji ima oko 15.000 stanovnika. Po svim pravilima za današnje ratovanje. Prvo je ruska avijacija tukla „komandne tačke", vojna skladišta, čvorišta veze i ukrajinske trupe „na terenu". Potom su isti „posao" nastavile ruska artiljerija i dronovi...

Udari su bili tako obimni i razorni da je ruska oklopna tehnika - dok još Ukrajinci nisu bili „došli sebi" - ostvarila munjeviti prodor do gradića Pavlovka.

Očigledno sa ambicijom da se odatle krene u nove ofanzivne akcije. Radi toga su ruska avijacija i artiljerija u drugom delu dana metodično gađale položaje ukrajinskih jedinica, kao i one koje su im bile poslate u pomoć.
       
Prva naredna meta biće sam grad Ugljedar, a potom - Kurahovo (ima nešto više od 20.000 stanovnika).

       
To će najdirektnije pomoći ruskim snagama koje opkoljavaju ukrajinski garnizon u Avdejevki.
       
Ovaj prodor, mada je po prvom danu (više nego uspešnom) nezahvalno suditi, može biti nagoveštaj da je general Sergej Surovikin žnacrtaožplan znatno širih i ambicioznijih ofanzivnih operacija.
       
Zasad je teško proceniti: da li je ovaj udar, i u kojoj meri, povezan sa ukrajinsko-britansko-američkim udarom dronovima na Sevastopolj, glavnu bazu ruske Crnomorske ratne flote.
       
Moguće je da jeste jer su u planiranju i izvođenju udara učestvovali britanski oficiri iz Očakova, a neki dronovi su uspeli da prođu (većina je bila oborena) i da oštete tri ruska ratna broda.
       
Osim ovoga, napad je, ne zalazeći u ruski vazdušni prostor, koordinisao američki dron „Blek houk"...

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17