• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2022

19:14

KORISTILE SUPERLEPAK! Ekološke aktivistkinje se zalepile za stubove skeleta dinosaurusa!

Paul Zinken/dpa via AP

Vesti

KORISTILE SUPERLEPAK! Ekološke aktivistkinje se zalepile za stubove skeleta dinosaurusa!

Podeli vest

Dve ekološke aktivistkinje zalepile su se danas za stubove koji drže skelet dinosaursa u Prirodnjačkom muzeju u Berlinu, kako bi protestovale protiv, kako navode, neuspeha nemačke vlade da se na pravi način bori protiv pretnje od klimatskih promena

Aktivistkinje su koristile superlepak kako bi se zalepile za stubove koji drže skelet velikog četvoronožnog dinosaurusa koji je živeo pre više desetina miliona godina.

- Za razliku od dinosaurusa, naša sudbina je u našim rukama. Da li želimo da izumremo kao dinosaurusi ili da preživimo? - upitala je jedna od aktivistkinja Karis Konel (34).

Druga aktivistkinja Solvig Šinkote (42) rekla je da se, kao majka četvoro dece, plaši posledica klimatskih promena. "Ovaj mirni otpor je sredstvo koje smo izabrali da zaštitimo našu decu od smrtonosnog neznanja vlade", navela je ona.

Foto: Paul Zinken/dpa via AP

Muzej za sada nije komentarisao ovaj protest, prenosi AP.

Aktivistkinje su deo grupe "Ustanak poslednje generacije", koja je poslednjih meseci izvela niz protesta kako bi ukazala na rizik od klimatskih promena, a tokom jednog od njih bacili su pire krompir na sliku Kloda Monea "Stogovi sena" u muzeju Barberini u Potsdamu u Nemačkoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)
Live TV

Naš narod je uvek podržavao državnu zajednicu s Crnom Gorom! Crnogorci su bili zavedeni pričama da će im nezavisnost doneti nešto dobro! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da Srbija nikada nije ništa učinila protiv Crne Gore, već je bilo upravo suprotno, Crna Gora se ogrešila o Srbiju. Vučić je, govoreći na konferenciji za novinare na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava u Tivtu, rekao da se Srbija ne meša u unutrašnju politiku suseda, uključujući Crnu Goru i da mu je potpuno svejedno ko će tamo da formira Vladu. Ovim povodom, gosti "Info dana" bili su narodni poslanik Stefan Krkobabić i član Glavnog odbora Socijalističke partije Srbije Radovan Arežina.

09.10.2024

16:32

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka