• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria.ru

03.11.2022

10:36 >> 12:02

MOSKVA DONELA DRASTIČNU ODLUKU! Novi predlog na razmatranju u Državnoj dumi, RUSKA VOJSKA SE MENJA IZ KORENA!

Reuters

Vesti

MOSKVA DONELA DRASTIČNU ODLUKU! Novi predlog na razmatranju u Državnoj dumi, RUSKA VOJSKA SE MENJA IZ KORENA!

Podeli vest

Deputat Državne dume sa Krima Šeremet predložio da se produži rok službe u vojsci

Povećanje vojne službe u vojsci na dve godine omogućiće kvalitetnu obuku vojnog osoblja, izjavio je za RIA Novosti poslanik Državne dume sa Krima, Mihail Šeremet.

„Sadašnji format ne podrazumeva kvalitetnu obuku vojnika. Veoma je teško i problematično trenirati i pripremati se godinu dana. Ali dve godine su  najbolja opcija. Ovo je pravovremena i neophodna mera koju treba sprovesti, da što pre povećamo borbenu gotovost naše vojske“, rekao je Šeremet.

On je takođe izjavio da bi pitanje produženja vojnog roka moglo biti podneto na razmatranje poslanicima Državne dume.

Peskov: O produženju vojnog roka odlučuje Ministarstvo odbrane

„Produženje roka služenja vojnog roka u vojsci zavisi od zahteva Ministarstva odbrane Ruske Federacije, ali ga Kremlj trenutno ne raspravlja o tome", rekao je portparol predsednika Ruske Federacije Dmitrij Peskov.

„Ovde, ipak, odluka pripada Ministarstvu odbrane Ruske Federacije. Sve zavisi od njihovog stava. Nismo čuli nijedno saopštenja Ministarstva odbrane o ovom pitanju“, rekao je on, odgovarajući na pitanje da li sada vredi revidirati rok regrutacije u vojsci.

Nedavno, nekoliko parlamentaraca Državne dume izjasnili su se za produženje roka služenja vojnog roka. Vladimir Džabarov, prvi zamenik predsednika Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove, predložio je povratak na praksu dvogodišnjeg služenja vojnog roka, što bi, po njegovom mišljenju, povećalo veličinu ruskih oružanih snaga i obučavanje profesionalnih boraca.

Istovremeno, senator je naglasio da je rešenje ovog pitanja u nadležnosti predsednika i Ministarstva odbrane Ruske Federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija