• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.11.2022

20:43

OD OVOGA STRAHUJE ZAPAD! RUSKA ZVER POLETELA IZ BELOG MORA! Balistička raketa "BULAVA" uspešno preletela neverovatnih 5.223 kilometara

youtube.com/printscreen

Vesti

OD OVOGA STRAHUJE ZAPAD! RUSKA ZVER POLETELA IZ BELOG MORA! Balistička raketa "BULAVA" uspešno preletela neverovatnih 5.223 kilometara

Podeli vest

U završnoj fazi državnih testiranja, nuklearna podmornica General Suvorov uspešno je ispalila balističku raketu Bulava iz Belog mora na poligon Kura na poluostrvu Kamčatka koje je udaljeno , javilo je rusko Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

- Posada najnovije strateške raketne podmornice projekta „Borej-A“ General Suvorov uspešno je ispalila balističku raketu Bulava u okviru završne faze državnih ispitivanja - navodi se u saopštenju.

- Raketno ispaljivanje izvedeno je sa potopljenog položaja iz Belog mora na poligon Kura na poluostrvu Kamčatka. Let balističke rakete Bulava protekao je u normalnom režimu. Prema potvrđenim podacima objektivne kontrole, bojeve glave rakete su uspešno stigle u navedenu oblast poligona Kura - navelo je ministarstvo.

Strateška raketna podmornica General Suvorov je drugi serijski brod projekta Borej-A. Izgrađen je u proizvodnom udruženju Sevmaš u Severodvinsku. Podmornica pripada četvrtoj generaciji nuklearnih podmorskih nosača raketa i opremljena je savremenim sistemima raketnog i torpednog naoružanja, navigacije, radiotehničkog i sonarnog naoružanja. Odlikuje se visokom manevrisanjem i akustičnom skrivenošću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasitelj

pre 1 godinu

Ja kao da sam znao, kada ste pomenuli u prvom tekstu, da neki američki general ne preporučuje da amerika uđe u rat sa svojim nato zločincima protiv Rusije, rekao, da bi se prva ispaljena raketa prema Rusiji, istog momenta vratila u svoje dvortište. I to sam komentarisao, prateći razne portale, gde su rekli da Rusi nisu iskoristili ni delić svog konvencionalnog naoružanja. A ova vest to potvrđuje. Čak sam još u oktobru pročitao da Rusi trstiraju neku balističku raketu koja ima brzinu nekoliko mahova, i da planiraju sa njenom proizvodnjom u novembru mesecu. Mislim da će se i posle ove rakete, anglosaksonski neonacisti, bar dest puta zamisliti, pre nego što povuku neki neprijateljski direktni akt protiv Rusije.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija