• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.11.2022

20:43

OD OVOGA STRAHUJE ZAPAD! RUSKA ZVER POLETELA IZ BELOG MORA! Balistička raketa "BULAVA" uspešno preletela neverovatnih 5.223 kilometara

youtube.com/printscreen

Vesti

OD OVOGA STRAHUJE ZAPAD! RUSKA ZVER POLETELA IZ BELOG MORA! Balistička raketa "BULAVA" uspešno preletela neverovatnih 5.223 kilometara

Podeli vest

U završnoj fazi državnih testiranja, nuklearna podmornica General Suvorov uspešno je ispalila balističku raketu Bulava iz Belog mora na poligon Kura na poluostrvu Kamčatka koje je udaljeno , javilo je rusko Ministarstvo odbrane na svom Telegram kanalu, prenosi RIA Novosti.

- Posada najnovije strateške raketne podmornice projekta „Borej-A“ General Suvorov uspešno je ispalila balističku raketu Bulava u okviru završne faze državnih ispitivanja - navodi se u saopštenju.

- Raketno ispaljivanje izvedeno je sa potopljenog položaja iz Belog mora na poligon Kura na poluostrvu Kamčatka. Let balističke rakete Bulava protekao je u normalnom režimu. Prema potvrđenim podacima objektivne kontrole, bojeve glave rakete su uspešno stigle u navedenu oblast poligona Kura - navelo je ministarstvo.

Strateška raketna podmornica General Suvorov je drugi serijski brod projekta Borej-A. Izgrađen je u proizvodnom udruženju Sevmaš u Severodvinsku. Podmornica pripada četvrtoj generaciji nuklearnih podmorskih nosača raketa i opremljena je savremenim sistemima raketnog i torpednog naoružanja, navigacije, radiotehničkog i sonarnog naoružanja. Odlikuje se visokom manevrisanjem i akustičnom skrivenošću.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasitelj

pre 1 godinu

Ja kao da sam znao, kada ste pomenuli u prvom tekstu, da neki američki general ne preporučuje da amerika uđe u rat sa svojim nato zločincima protiv Rusije, rekao, da bi se prva ispaljena raketa prema Rusiji, istog momenta vratila u svoje dvortište. I to sam komentarisao, prateći razne portale, gde su rekli da Rusi nisu iskoristili ni delić svog konvencionalnog naoružanja. A ova vest to potvrđuje. Čak sam još u oktobru pročitao da Rusi trstiraju neku balističku raketu koja ima brzinu nekoliko mahova, i da planiraju sa njenom proizvodnjom u novembru mesecu. Mislim da će se i posle ove rakete, anglosaksonski neonacisti, bar dest puta zamisliti, pre nego što povuku neki neprijateljski direktni akt protiv Rusije.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17