• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.11.2022

21:49

KOCKA JE BAČENA, PUTIN DRŽI SVE KONCE! Lideri zemalja G7 shavtili da ne mogu bez Rusije! Ako odbije, sve je GOTOVO

AP/Tanjug

Vesti

KOCKA JE BAČENA, PUTIN DRŽI SVE KONCE! Lideri zemalja G7 shavtili da ne mogu bez Rusije! Ako odbije, sve je GOTOVO

Podeli vest

Najviši predstavnici zemalja grupe G7 traže od Rusije da posluša poziv generalnog sekretara UN i ostane deo Crnomorske inicijative za žito.


Oni su rekli da odlučno podržavaju proširenje sporazuma o nesmetanom transportu žita preko Crnog mora čime bi bile umanjene svetske cene hrane, prenosi Tas s.


Dodaju i da se ubrzava i rad na nabavci đubriva do najugroženijih.

Visoke diplomate G7 obavezale su se i da će "promovisati održivije, otpornije i inkluzivne prehrambene sisteme na globalnom nivou i pozivaju grupu G20 da podrži njihove napore."

- Osuđujemo pokušaje Rusije da iskoristi energiju i izvoz hrane kao oruđe geopolitičke prinude - navodi se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Janko

pre 1 godinu

Ovo je smešan naslov..je li bre Informeru novinari..vi baš mnogo nepismeni za politiku i ekonomiju??? Kao nemogu bez Rusije..ĆURANI DA LI PRATITE DEŠAVANJA NA BERZAMA??..jok vi to onako lupate gluposti..žitarice trebaju za pranje i prodaju kako bi glupavi Ukrajinci platili silno oružje i svoje grobove Grobaru Bajdenu!!..ĆURAN DRAGAN..IMAŠ MNOOOGOO PAMETNIH UGLEDNIH SRBA KOJI SU VISOKO RANGIRANI U HOMANDIJI..LONDONU..FRANKFURTU I NARAVNO UZIŔIHU GDE VODE NAGLEDANJE UPLATA KEŠA PREKO DNEVNIH I NOĆNIH SEFOVA...ŠTA KE TO ĆURAN DRAGANE INFORMERE??..TO JE ZA TEBE KLINASTO PISMO..ĆURAN DRAGANE MNOGO SI BRE NEPISMEN..A KAD TE VIDIM NA PINK TV I KAD POČNEŠ DA MAŠEŠ REKAO BI ČOVEK..UPUĆEN..NAČITAN..IMA FANTASTIČNO OKRUŽENJE..RADNA ORJENTACIJA ODLIČNA..A TI BUZDOVAN..LUPA SLOVA PO PAPIRU

Ana

pre 1 godinu

Kada su zapadne zemlje Srbiju ostavile bez hrane i energenata onda im je to bilo u redu. A sada kada neko ima mogucnost da njima to uradi onda oni kazu da to nije fer ali ipak preuzimaju inicijativu da uvedu sankcije Rusiji???? Pa ko je lud. Da su Rusi pametni da zavrnu sve slavine i onemoguce isporuku zita dok zapad ne prestane da naoruzava Ukrainu, rat bi bio gotov za 15 dana

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija