• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tass/ura.news

05.11.2022

12:32

ATENTAT U DNR! Upucan sudija koji je na smrt osudio strane plaćenike iz Azovstalja... Nikulin zadobio više prostrelnih rana, lekari mu se bore za život!

Tanjug/AP

Vesti

ATENTAT U DNR! Upucan sudija koji je na smrt osudio strane plaćenike iz Azovstalja... Nikulin zadobio više prostrelnih rana, lekari mu se bore za život!

Podeli vest

Sudija regionalnog vrhovnog suda Aleksandar Nikulin upucan je i teško je ranjen u Donjeckoj Narodnoj Republici (DNR), javile su lokalne vlasti

Republičko ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je na Telegramu da se pokušaj ubistva dogodio u petak uveče u gradu Uglegorsku.

Nikulin je zadobio više prostrelnih rana i trenutno je u kritičnom stanju.

- Lekari se bore za njegov život - piše u objavi.

Nikulin je na smrt osudio britanske plaćenike Ejdena Eslina i Šona Pinera, kao i Marokanca Saduna Brahima, koji su bili zarobljeni prilikom zauzimanja fabrike Azovstal u Mariupolju u Donjeckoj Narodnoj Republici. Bili su optuženi su za terorizam i nasilnu promenu vlasti, nakon čega su razmenjeni za ruske zarobljenike.

Piner i Aslin predali su se u aprilu u Marjiupolju nakon što je njihovoj jedinici ponestalo municije na položaju unutar čeličane "Azovstalj", koju su već tada opkolile ruske snage. U Marijupolju je takođe zarobljen i Saudun Brahim.

Ukrajinske vlasti su svojevremeno pokrenule krivični postupak protiv sudije Nikulina. Optužnica je podignuta po članu 428 Krivičnog zakona Ukrajine za kršenje zakona o ratu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija