• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria.ru

06.11.2022

11:19

POČELO JE! AMERIČKI AVIONI KRENULI KA IRANU! Kritična situacija u Persijskom zalivu, Saudijska Arabija strahuje od napada, VOJSKA U VISOKOJ PRIPRAVNOSTI!

Printscreen You Tube/ AMERICAN PATRIOT MILITARY

Vesti

POČELO JE! AMERIČKI AVIONI KRENULI KA IRANU! Kritična situacija u Persijskom zalivu, Saudijska Arabija strahuje od napada, VOJSKA U VISOKOJ PRIPRAVNOSTI!

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države reagovale su na izveštaj o pripremama Irana za napad na Saudijsku Arabiju

Sjedinjene Američke Države su poslale ratne avione ka Iranu nakon nedavnih izveštaja da Iran priprema napad na Saudijsku Arabiju, piše Vašington post. 

„Nakon nedavnih obaveštajnih podataka koji upozoravaju na neposredne napade iranskih balističkih raketa i bespilotnih letelica na ciljeve u Saudijskoj Arabiji, američka centralna komanda je poslala prema Iranu ratne avione stacionirane u Persijskom zalivu u okviru zajedničke visoke pripravnosti snaga SAD i Saudijske Arabije“, navodi Vašington post.

Prema pisanju lista, slanje aviona je demonstracije sile i značaja partnerstva između Sjedinjenih Država i Saudijske Arabije.

Vašington post je u utorak objavio da je Saudijska Arabija podelila sa Sjedinjenim Državama obaveštajne podatke  o „neposrednom napadu“ Irana na ciljeve na njenoj teritoriji.

Portparol iranskog ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani Čafi rekao je da zapadne zemlje namerno eskaliraju situaciju protiv Irana.

Rijad je decenijama glavni saveznik Vašingtona u Persijskom zalivu, ali je budućnost tih odnosa dovedena u pitanje nakon što je OPEK (Organizacija zemalja izvoznica nafte), koju de fakto vodi Saudijska Arabija, početkom oktobra odlučila da smanji proizvodnju nafte.

Taj potez je napravljen uprkos tome što su SAD pozvale Saudijce da učine suprotno, tvrdeći da bi niže cene nafte naškodile Rusiji i otežale Moskvi da finansira svoju vojnu operaciju u Ukrajini. Kako prenosi NBC, Bela kuća je raspravljala o povlačenju svoje vojne pomoći Saudijcima i njihovom isključenju iz vojnih vežbi i konferencija u regionu kao kaznu za prkos Rijada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera pravda

pre 1 godinu

Američka stoka , što ne traže ljucka prava u Saudijskoj Arabiji, što gejevi tamo ne traže pravo da šetaju, nego ovde tako, onamo onako

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija