• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

08.11.2022

10:27

BRISELU IZA LEĐA?! Amerikanci napravili dil sa Rusima, Evropi se neće dopasti! Potvrđeno iz Bele kuće: "Svesni smo s kim imamo posla..."

printscreen

Vesti

BRISELU IZA LEĐA?! Amerikanci napravili dil sa Rusima, Evropi se neće dopasti! Potvrđeno iz Bele kuće: "Svesni smo s kim imamo posla..."

Podeli vest

Američki savetnik za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven potvrdio je da su kanali komunikacije između Vašingtona i Moskve otvoreni, uprkos ratu u Ukrajini

Saliven je tokom svog obraćanja u Njujorku rekao da je u interesu SAD da održavaju kontakt sa Kremljom uz napomenu da su američki zvaničnici "svesni s kim imaju posla", prenosi BBC.

Njegova izjava usledila je za pisanjem Volstrit džurnala, koji je naveo da je Saliven razgovarao sa zvaničnicima Rusije kako bi se smanjili rizici da rat u Ukrajini eskalira u nuklearni sukob.

Navodi se da je Saliven bio u kontaktu sa savetnikom predsednika Rusije Vladimira Putina za spoljnu politiku Jurijem Ušakovim i sekretarom ruskog Saveta za bezbednost Nikolajem Patruševom, ali da tema razgovora nisu bili načini da se okonča ukrajinski sukob, prenosi Tanjug.

Bela kuća nije javno saopštila da je bilo razgovora između Salivaena i nekog visokog ruskog zvaničnika od marta, kada je američki savetnik za nacionalnu bezbednost razgovarao sa Patruševom.

Foto: Tanjug/AP

Džejk Saliven

Prošlog meseca Saliven je izjavio da bi svaka upotreba nuklearnog oružja imala "katastrofalne posledice po Rusiju", navodi BBC.

On je za američku televiziju NBC rekao da su visoki zvaničnici „izložili” obim potencijalnog odgovora SAD u neslužbenim razgovorima sa ruskim zvaničnicima.

Portparolka američkog Saveta za nacionalnu bezbednost Adrijen Votson odbila je da potvrdi izveštaj Volstrit džurnala, i rekla da „ljudi iznose mnoge tvrdnje“, a portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije želeo da komentariše navode lista da je Vašington vodio poverljive razgovore sa najvišim ruskim zvaničnicima.

Foto: Reuters

Vladimir Putin

- Nemamo šta da kažemo povodom tih navoda. Još jednom ponavljam da postoje neki istiniti izveštaji, ali uglavnom je sve čista spekulacija - rekao je Peskov na konferenciji za štampu i savetovao novinare da za komentar kontaktiraju Belu kuću ili Volstrit džurnal.

Portparolka Bele kuće Karin Žan-Pjer rekla je u ponedeljak da SAD zadržavaju pravo na otvorene kanale za komunikaciju sa Rusijom, dok je Slivan, jedan od najviših savetnika američkog predsednika, saopštio da je održavanje kontakta sa Moskvom u „interesu svake zemlje koja je pogođena ovim sukobom“, navodi BBC.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nikita Petrovic

pre 1 godinu

staljino-ruzvetlovsko čerčilska modularija živi,samo da se odredi gde će biti armirano betonski zid na starom i umornom evropskom tlu nak nak antihrist tek dolazi bob dilan odpeva i odbi nobelovu nagradu,informer pres udri cenzuru

JEZIVA SUDBINA OČEKUJE PLANETU 2023. GODINE! EU se raspada ako rat u Ukrajini ne prestane, HLADAN TUŠ stiže već 5. decembra
Planeta

JEZIVA SUDBINA OČEKUJE PLANETU 2023. GODINE! EU se raspada ako rat u Ukrajini ne prestane, HLADAN TUŠ stiže već 5. decembra

Ministri spoljnjih poslova grupe G7 (SAD, Nemačka, Italija, Francuska, Velika Britanija, Kanada, Japan) su na sastanku u nemačkom gradu Minster, a zli glasovi kažu da je u tom gradu započeo poredak u kojem države imaju centralnu ulogu jer je tu dogovaran Vestfalski mir potpisan 1648. godine, pa da bi taj grad mogao sada da bude i tačka s koje je počeo i raspad tog poretka i ulaska sveta u haos.

04.11.2022

19:21

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija