• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

09.11.2022

10:43

RASKOL MEĐU REPUBLIKANCIMA, TRAMP KIPTI OD BESA! Zapretio bliskom saradniku: "Ako se kandiduješ, otkriću nešto o tebi"

printscreen

Vesti

RASKOL MEĐU REPUBLIKANCIMA, TRAMP KIPTI OD BESA! Zapretio bliskom saradniku: "Ako se kandiduješ, otkriću nešto o tebi"

Podeli vest

Donald Trump je Ronu DeSantisu poručio da će, ako uđe u predsedničku trku, otkriti ne baš laskave stvari o njemu

Bivši američki predsednik Donald Tramp upozorio je guvernera Floride Rona DeSantisa da se ne kandiduje za predsednika 2024. godine, ocenivši da bi to naštetilo Republikanskoj stranci.

- Mislim da bi napravio grešku. Mislim da se bazi to ne bi svidelo - rekao je bivši predsednik za Fox News, kako prenosi BBC.

Ako bi DeSantis najavio predsedničku kandidaturu, Tramp kaže da bi otkrio "stvari o njemu koje neće biti baš laskave - ja o njemu znam više nego iko, osim, možda, njegove supruge".

Pritom nije otkrio pojedinosti, ali Tramp je i prije pretio da će objaviti štetne informacije o suparnicima. Njih obojica su navodno neslužbeno najavili predsedničke trke i verovatni su suparnici za republikansku nominaciju.

Foto: Reuters

Ron DeSantis

Trampovi komentari došli su samo nekoliko sati američkih međuizbora u utorak koji odlučuju o kontroli Kongresa, na kojima je DeSantis ponovno, zvezda u usponu tvrde desnice, izabran za guvernera Floride.

Bivši je američki predsednik novu republikansku zvezdu u usponu nazvao "Ron DeSanctimonious" na skupu toekom vikenda.

"Mogao bi da se povredi"

"Ne znam da li se takmiči". Mislim da bi se, ako se takmiči, mogao jako povrediti. Zaista verujem da bi se mogao teško povrediti", rekao je Tramp za Fox. "Mislim da to ne bi bilo dobro za stranku.

Kasnije je, pak, svog potencijalnog protivnika opisao kao "dobrog momka" i demantovao da je između njih bilo svađe. "Nema svađe sa mnom, a daleko sam gore u anketama", rekao je.

DeSantis je relativno nov u politici, ali se istaknuo na nacionalnom nivou nakon što je postao guverner Floride 2019. godine. Pozicionirao se kao entuzijastični zagovornik konzervativizma, a mnogi ga smatraju najverojatnijim kandidatom koji će zamieniti Trampa.

Tramp, koji je stanovnik države Floride, rekao je novinarima okupljenim ispred biračkog mesta ranije u utorak da je glasao za DeSantisa.

DeSantis je bio škrt na rečima o potencijalnoj predsedničkoj trci, no nagađanja su brojna. Trump je u međuvremenu u ponedeljak rekao da će uputiti "vrlo veliku objavu" 15. novembra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija