• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

10.11.2022

12:46 >> 10:11

AMERIKANCI OBJAVILI - STOTINE HILJADA MRTVIH I RANJENIH! Zelenski: Oslobodili smo preko 40 naselja! Teška odluka pred Putinom!

Ilustracija

Vesti

AMERIKANCI OBJAVILI - STOTINE HILJADA MRTVIH I RANJENIH! Zelenski: Oslobodili smo preko 40 naselja! Teška odluka pred Putinom!

Podeli vest

Rat u Ukrajini ušao je u 260. dan. Ispod je vremenska linija današnjih vesti. Materijal se ažurira.

ZELENSKI: OSLOBOĐENO VIŠE OD 40 NASELJA, JURIMO KA HERSONU!

Reznikov žestoko opleo po Rusima: Oni su majmuni sa granatama!

Rogov: Ukrajinske rezerve sa hersonskog bojišta prebaciće se u Zaporožje

Deo rezervi ukrajinskih trupa može da bude prebačen iz Hersona u pravcu Zaporožja, a situacija na liniji dodira u Zaporoškoj oblasti može da se pogorša, smatra Vladimir Rogov, član glavnog saveta oblasne administracije.

-Verovatno će nakon napuštanja Hersona od strane ruskih trupa, deo rezervnog sastava Oružanih snaga Ukrajine biti prebačen na liniju dodira Zaporožje. Očigledno, u ovom slučaju će se situacija pogoršati na našoj liniji dodira, napisao je Rogov na svom Telegram kanalu.

TEŠKA ODLUKA ZA PUTINA! PREDAJA ILI ESKALACIJA SUKOBA!

PVO sistemi u novom paketu američke vojne pomoći

Novi paket američke vojne pomoći Ukrajini uključivaće sisteme protivvazdušne odbrane, rekao je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan.

-SAD će danas objaviti još jedan paket vojne pomoći Ukrajini, koji uključuje važna sredstva protivvazdušne odbrane, kao što su rakete za PVO sisteme Havk, kao i četiri američka PVO sistema Avenger, opremljena raketama Stinger“, rekao je on na brifingu.

Prema rečima portparola Bele kuće, vojna oprema koju će predati Vašington biće „kritično važna” u borbi protiv dronova.

Kako je objavljeno prošle nedelje, Sjedinjene Države uspostavljaju štab u Nemačkoj za snabdevanje Ukrajine oružjem. Nova organizacija će se dugoročno baviti kontrolom isporuka oružja Kijevu.

Foto: AP/Photo

 

Španija šalje jos dva sistema HAWK u Ukrajinu

Španija će poslati još dva sistema protivvazdušne odbrane američke proizvodnje HAWK u Ukrajinu, kako bi joj pomogla u odbrani od ruske invazije i zašti oštećenu infrastrukturu, izjavila je danas španska ministarka odbrane Margarita Robles.

"Mogu da vam kažem da će biti poslata još dva lansera. Ovo je odgovor na veoma konkretan zahtev koji su nam uputili NATO i Ukrajina", rekla je Robles novinarima u Madridu, a preneo Rojters.

Španska ministarka je rekla da će pored sistema za lansiranje raketa zemlja-vazduh ta zemlja poslati i bateriju sastavljenu od šest lakih haubica i obučiće ukrajinske posade za njih.

Amerikanci strahuju od nuklearnog torpeda nakon ruskog povlačenja iz Hersona!

Ruske snage odbile napad VSU kod Svatovskog

U sektoru Svatovski kombinovane jedinice 22. bataljona 92. OMBR i 233. bataljona 128. odreda trupa Oružanih snaga Ukrajine, uz podršku artiljerije i avijacije, napale su položaje Oružanih snaga RF u Kuzemovcu. Ruske trupe su odbile napad.

Usled masovnog granatiranja ukrajinskih položaja u rejonu Peščani deluju jedinice naoružane sa MANPADS, a u blizini Novoselovskog bila je raspoređena manevarska grupa RER-a Oružanih snaga Ukrajine.

Stravični podaci Amerikanaca: Do sada stotine hiljada mrtvih i ranjenih u Rusko-ukrajinskom ratu!

Zaporoška nuklearna elektrana prioritet Ukrajine

Zaporoški pravac, zbog planova za zauzimanje Zaporoške nuklearne elektrane, postaće prioritet Oružanih snaga Ukrajine nakon povlačenja ruskih trupa sa desne obale Dnjepra, smatra predsednik pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov.

- Sada Zaporoški pravac postaje prioritetan. Naš neprijatelj prebacuje i prebacivaće snage tamo koje se budu oslobodile ispod Hersona. Zašto ovde? Jer cilj je i zauzimanje nuklearne elektrane - rekao je on.

Prema Rogovim rečima, Oružane snage Ukrajine, koje se nalaze u delu Zaporoške oblasti pod kontrolom Kijeva, već su dobile na desetine oklopnih čamaca, a više od 700 ljudi iz Snaga za specijalne operacije obučeno je za zauzimanje velikog objekta na obali Dnjepra.

Zelenski sa Sunakom o ofanzivi Ukrajine: Naša zastava će se vijoriti iznad Hersona!

Erdogan reagovao na povlačenje Rusa iz Hersona!

Stoltenberg - NATO ne potcenjuje Rusiju

 

 

Mihail Podoljak: Rusija želi Herson da pretvori u "grad smrti"

Zaharova: Rusija je spremna da razgovara o rešenjima krize sa EU​

Ruske trupe se pregrupišu na levoj obali Dnjepra

Na pravcu Nikolajev-Krivoj Rog, ruske trupe se pregrupisavaju na pripremljene položaje na levoj obali Dnjepra, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

- Jedinice ruske grupe trupa manevrišu na pripremljene položaje na levoj obali reke Dnjepar u strogom skladu sa odobrenim planom - saopštilo je ministarstvo.

Foto: printscreen youtub

Rusi na Dnjepru

Dan ranije, ministar odbrane Sergej Šojgu saglasio se sa predlogom komandanta Združene grupe ruskih snaga Sergeja Surovikina da se organizuje odbranu u Hersonskoj oblasti , na levoj obali Dnjepra.

Zelenski ne ide na samit G20

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski neće ići na samit G20 koji se održava na Baliju 15-16. novembra, saopštio je ministar-koordinator za pomorske poslove i investicije Indonezije Luhut Binsar Pandžaitan, koji odgovara za pripremu samita.

Ministar je rekao da Zelenski neće prisustvovati, jer će biti zauzet unutrašnjim državnim pitanjima.

Herson: Gradom kruže zastrašujuće glasine!

U Berdjansku sprečen teroristički napad

Na omladinskom forumu u Berdjansku sprečen je teroristički napad većih razmera, proizlazi iz svedočenja ukrajinskih diverzanata osumnjičenih za pripremu napada koje su priveli pripadnici snaga bezbednosti Rusije.

Forum je trajao od 6. do 9. novembra.

UAF objavljuje snimak iz Snigirevke, Nikolajevska oblast, koju su ranije kontrolisale ruske trupe

Ruski telegram kanali pišu da je ruska vojska juče napustila Snigirevku.

 

 

Italija obustavila isporuku oružja Ukrajini

Italija ne priprema nove isporuke naoružanja Ukrajini, izjavio je za izdanje „Mesađero“ ministar odbrane Italije Gvido Krozeto.

- Ne spremamo šesti paket (međuresorski dekret sa spiskom oružja za Kijev) i ne govorimo o isporukama raketa Ukrajini. Ne isključujem mogućnost da će u budućnosti biti nova odluka u okviru NATO i Evropske unije o daljoj vojnoj pomoći Ukrajini, ali mi za sada završavamo sa isporukama oružja, koje je obećala prethodna Vlada - rekao je on.

Pored toga, on je nazvao pregovore jedinim pravim rešenjem za regulisanje sukoba.

Slike iz rata

 

 

Ukrajina potpisala sporazum sa zemljama jugoistične Azije

Putin ne ide na samit G20 u Indoneziju

Mili: Postoji mogućnost okončanja sukoba

Ako se linija fronta stabilizuje u zimskom periodu, može postojati prilika za pregovore o okončanju sukoba.

Ovo je izjavio šef Zajedničkog štaba američkih snaga Mark Mili, piše CNN.

- Kada postoji prilika za pregovore, kada je moguće postići mir, iskoristite je. Iskoristite trenutak - poručio je šef američkog Generalštaba.

- Mora postojati obostrano priznanje da se vojna pobeda, verovatno u pravom smislu te reči, možda ne može postići vojnim sredstvima, pa se stoga moraju okrenuti drugim sredstvima - dodao je on.

Ali ako se pregovori ne ostvare ili ne uspeju, Mili je rekao da će SAD nastaviti da naoružavaju Ukrajinu – čak iako "potpuna vojna pobeda obe strane izgleda sve manje verovatna".

Više hiljada stranih plaćenika stradalo u Zaporožju

Više od hiljadu stranih plaćenika koji su se nalazili u gradu Zaporožje ubijeno je u vazdušnim napadima ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga i artiljerije, izjavio je član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Volodimir Rogov.

Rogov je takođe primetio da u borbama na strani Ukrajine učestvuju plaćenici iz 34 države.

- Iz razgovora čuje se poljski govor, ima ga dosta, postao je dominantan - rekao je Rogov i dodao da su prisutni gruzijski i čečenski, ima francuskog, pa čak i arapskog.
Prema njegovim rečima, od Arapa su prisutni pripadnici Nusra fronta i DAEŠ-a (obe terorističke organizacije zabranjene u Rusiji).

Zgrada u Kijevu obnovljena nakon ruskog napada

 

 

Putin neće doći

Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin neće prisustvovati samitu G20 koji će se sledeće nedelje održati na Baliju, saopštio je zvaničnik indonežanske vlade Džodi Mahardi.

"Moskvu će predstavljati ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov“, saopštio je Mahardi.

SAD ne isporučuje dronove Ukrajini

Sjedinjene Američke Države neće predavati visokotehnološke bespilotne letelice „Grej ilg“ (Gray Eagle) Ukrajini, uprkos zahtevima Kijeva i grupe američkih kongresmena, kako bi sprečila eskalaciju sukoba, piše „Volstrit džurnal“, pozivajući se na američke zvaničnike.

Prema njihovim rečima, Pentagon je odbio zahtev Ukrajine za bespilotne letelice MKu-1C „Grej igl“, jer bi to moglo „dovesti do eskalacije sukoba“.

Prema pisanju lista, predstavnik kompanije „Dženeral atomiks“, koja pravi ove dronove, potvrdio je da je kompanija obaveštena o ovoj odluci.
MQ-1C Gray Eagle je izviđačko-udarna bespilotna letelica koju koristi američka vojska.

Oružane snage Ukrajine drugu noć zaredom gađale naselje u LNR

Ukrajinske snage su drugu noć za redom gađale naselje Stahanov u LNR, na koje su ispalile dve rakete iz višecevnih bacača raketa „Himars“, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ratne zločine Ukrajine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija