• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

10.11.2022

17:51

BRITANCI POSLALI NOSAČ AVIONA U ARKTIK, BROD SE ZALEDIO! Pokušaj kraljevske flote da uplaši Rusiju pretvorio se u sramotu za London!

Printskrin video

Vesti

BRITANCI POSLALI NOSAČ AVIONA U ARKTIK, BROD SE ZALEDIO! Pokušaj kraljevske flote da uplaši Rusiju pretvorio se u sramotu za London!

Podeli vest

Posada nosača aviona „Princ od Velsa" britanske mornarice naišla je na neočekivane probleme tokom NATO vežbe Cold Response 2022, izjavio je kolumnista Business Insajdera Kristofer Vudi

Arktik je trenutno jedno od najatraktivnijih mesta na planeti u pogledu ekonomskih koristi. Mnoge zemlje posmatraju region bogat prirodnim resursima. Rusija je u najboljoj poziciji sa svojom impresivnom flotom za probijanje leda i dugom obalom. Međutim, i Zapad s vremena na vreme demonstrira svoje pretenzije.

Ne tako davno, da bi „uplašio" Rusku Federaciju, London je na sedam nedelja poslao nosač aviona Princ od Velsa na Arktik. Ovo krstarenje ratnim brodom Kraljevske mornarice bilo je zaista prvo arktičko raspoređivanje Kraljevske mornarice u regionu. Štaviše, Britanci su čak učestvovali u veoma velikim manevrima Severnoatlantske alijanse Cold Response 2022.

Ovaj korak, prema vojnom resoru Ujedinjenog Kraljevstva, osmišljen je da pomeri granice operacija nosača aviona Britanske mornarice u teškim klimatskim uslovima, istovremeno, primećuje Kristofer Vudi, britanski mornari nisu bili oduševljeni ovom kampanjom. „Princ od Velsa" se nije baš najbolje pokazao na niskim temperaturama.

- Najveći problem je bio u pilotskoj kabini, koja je bila zamrznuta od snega i leda. Nismo očekivali da će se mnogi predmeti zamrznuti - citira za Business Insider, Nil Tvig, komandant vazdušnih operacija na nosaču aviona HMS Queen Elizabeth.

Zamrzavanje broda dovelo je do činjenice da su britanske trupe bile prisiljene da koriste sredstva za odmrzavanje u ogromnim količinama. Međutim, to im nije mnogo pomoglo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija