• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

12.11.2022

09:29

ŠTA SU URADILI SA ANTONOVSKIM MOSTOM? Objavljeni novi satelitski snimci, jedan detalj posebno upečatljiv! (FOTO)

Tanjug/AP

Vesti

ŠTA SU URADILI SA ANTONOVSKIM MOSTOM? Objavljeni novi satelitski snimci, jedan detalj posebno upečatljiv! (FOTO)

Podeli vest

Novi satelitski snimci pogođenog Antonovskog mosta, vitalnog prelaza koji povezuje grad Herson na jugu Ukrajine i istočnu obalu Dnjepra, na koju su se povukle ruske snage, pokazuju da su delovi mosta potpuno nestali, prenosi Gardijan


Ukrajinci tvrde da su most uništile ruske snage pri povlačenju kako bi usporile ukrajinsko napredovanje. Antonovski most je posebno važan jer je sledeći drumski most preko Dnjepra udaljen oko 70 kilometara. Most se nalazi blizu brane Nova Kahovka i istoimene elektrane.


Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu naložio je 9. novembra komandantu ruske vojske u Ukrajini generalu Sergeju Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na levu obalu Dnjepra iz pravca Hersona.

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio u petak da su specijalne jedinice ukrajinskih oružanih snaga već u gradu Hersonu na jugu zemlje, nakon povlačenja ruskih trupa, preneo je Rojters.



 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija