• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

13.11.2022

21:10

NOVA SLOVENAČKA PREDSEDNICA NATAŠA PIRC POBEDU NA IZBORIMA PROSLAVILA U RUSKOJ DAČI! Logar i Janša pukli, "zmajčeki" su bili jasni!

Reuters

Vesti

NOVA SLOVENAČKA PREDSEDNICA NATAŠA PIRC POBEDU NA IZBORIMA PROSLAVILA U RUSKOJ DAČI! Logar i Janša pukli, "zmajčeki" su bili jasni!

Podeli vest

Nova slovenačka predsednica je Nataša Pirc Musar koja je u drugom krugu porazila kandidata desnice Anžu Logara.

Nakon 80 odsto prebrojanih glasova poznata slovenačka pravnica dobila je 54 odsto glasova, a bivši šef diplomatije iz vlade Janeza Janše 46 odsto.

Pobedu je Musarova dočekala u Ruskoj dači, vlastitom imanju kraj Ljubljane gde se okupilo oko 150 njenih simpatizera i saradnika. Slovenija je tako dobila prvu ženu predsednicu koja će u decembru zameniti Boruta Pahora, nakon dva njegova predsednička mandata.

- Kao predsednica ću raditi u korist svih državljana - rekla je Pirc Musar, koja je na izbore izašla kao neovisan kandidat. 

- Dvadeset i pet godina radim za ljude, a u Sloveniji niko ne sme da ostane sam.

- Slovenija zaslužuje odlučnu, pravednu i srčanu predsednicu, spremnu na dijalog. Građani su mi poslednjih pet meseci kako sam putovala Slovenijom rekli da žele politički neovisnu predsednicu, a drago mi je da je kampanja prošla u pristojnoj atmosferi - prva je reakcija Nataše Pirc Musar, koja je rezultate dočekala u Ruskoj dači, luksuznom vlastitom imanju kralj LJubljane.

Nataša Pirc Musar - biografija

Pirc Musar je u regionu postala poznata nakon što je zastupala Melaniju Tramp i njenog oca Viktora Knavsa. Karijeru je počela u Vrhovnom sudu nakon završetka prava i nastavila kao novinarka na Televiziji LJubljana, na kojoj je vodila glavne informativne emisije. U međuvremenu je doktorirala u Beču, te radila za vodeće svetske tv kompanije, a bila je i predsednica Crvenog krsta Slovenije. Sada vodi u LJubljani poznatu advokatsku kancelariju, a zovu je i "čelična ledi".
Tvrdi da sa pedeset i četiri godine ima snagu da promeni slovenački društveni i politički prostor, oštro podeljen i konfrontisan između desnice i levice. U slobodno vreme uživa u vožnji motorom od LJubljane do Bleda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

OD SRBIJE TRAŽE DA "SEBI PUCA U NOGE"! GLE ČUDA TU SU I HRVATSKA I SLOVINIJA! Šest zemalja EU trgovinu sa Rusijom diglo iznad nivoa od pre rata u Ukrajini!
Planeta

OD SRBIJE TRAŽE DA "SEBI PUCA U NOGE"! GLE ČUDA TU SU I HRVATSKA I SLOVINIJA! Šest zemalja EU trgovinu sa Rusijom diglo iznad nivoa od pre rata u Ukrajini!

Šest zemalja EU u junu je istovremeno povećalo svoju trgovinsku razmenu sa Rusijom najmanje do nivoa na kome je bila pre 24. februara i početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini. Da sve bude interesantnije, Brisel od Srbije traži da uvede sankcije Moskvi, a sam ne može da svoje članice prisli da poštuju sankcije uvedene Rusiji

17.10.2022

20:05

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija