• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Blic.rs

15.11.2022

22:40

PLANETA NA KORAK OD 3. SVETSKOG RATA?! Poljska diže vojsku na noge! Razmatra se pokretanje ČLANA 4

Vesti

PLANETA NA KORAK OD 3. SVETSKOG RATA?! Poljska diže vojsku na noge! Razmatra se pokretanje ČLANA 4

Podeli vest

Portparol poljske vlade Pjotr Miler upravo je održao konferenciju za novinare u glavnom gradu Varšavi, na kojoj je rekao da vlada podiže nivo spremnosti vojske kao odgovor na eksploziju blizu granice sa Ukrajinom.

U članu 4 se navodi da će se stranke zajedno konsultovati kad god, po mišljenju bilo koje od njih, budu ugroženi teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili bezbednost bilo kog saveznika.

Govoreći pred kamerama, Miler je potvrdio da su dve osobe ubijene ranije u utorak.

On je rekao novinarima da vlada razmatra da li da pokrene član 4, što bi značilo da će se sastanak članica NATO-a održati nakon što im se ugrozi „teritorijalni integritet, politička nezavisnost ili bezbednost“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lazni Bot

pre 1 godinu

Jel pocinje novih 72 h,Sarapa Bokan Krle da legnu ranije treba poraniti na Pink

vuk

pre 1 godinu

...ako nato sad ne napadne rusiju onda vise nema razloga da postoji...stvari su se ubrzale

Jovandeka2

pre 1 godinu

Ovo me podseca na iscenirani napad na poljsku 1939.g kada su nemci posle toga napali"sa razlogom", a sada poljska zeli da opravda svoje pokrete prema rusiji sa ciljem zauzimanja dela teritorije ukrajine koji je davno bio njihov

ratko

pre 1 godinu

TO PITAJTE NACISTU MALOHG SMRADA GLUMCICA STO VAS UVLACI U RAT . VIDIM DA NI VI NISTAE PAMETNI JER JEDVA CEKATE DA POCNETE DA RATUJETE ,VIDIMM JA DA NECE NI KAMEN OSTATUI OD POLJSKE . PROCI CETE GORE NEGO STE PROSLOI OD HITLERA .CELA EU JE NACISTICKA SEM MADJARSKE STRASNO

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17