• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

16.11.2022

13:51 >> 13:46

RAKETA JE UKRAJINSKA, ALI JE RUSIJA KRIVA?! NATO optužio Moskvu za EKSPLOZIJU u Poljskoj!

Reuters

Vesti

RAKETA JE UKRAJINSKA, ALI JE RUSIJA KRIVA?! NATO optužio Moskvu za EKSPLOZIJU u Poljskoj!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg govori na konferenciji za novinare u Briselu

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg rekao je danas da je istraga o padu rakete na teritoriju Poljske u toku, ali da preliminarna analiza „sugeriše da je incident verovatno izazvala ukrajinska raketa protivvazdušne odbrane".

Stoltenberg je na konferenciji za novinare precizirao da je u pitanju verovatno raketa "ispaljena u cilju odbrane ukrajinske teritorije od ruskih napada krstarećim raketama".

"Da budem jasan, ovo nije krivica Ukrajine. Rusija snosi krajnju odgovornost, jer nastavlja ilegalni rat protiv Ukrajine", naglasio je on i dodao da su jučerašnje eksplozije usledile kada je Rusija pokrenula "masivan talas raketnih napada na Ukrajinu“.

Stoltenberg je dodao i da se čeka „završetak istrage koja je u toku i ostaje nam da sačekamo rezultat, ali nema znakova da je to bio nameran napad i nema znakova da Rusija priprema ofanzivnu vojnu akciju protiv članica NATO-a“.

Od početka rata, objasnio je Stoltenberg, NATO je pojačao budnost na svojim istočnim granicama i nastavlja da prati situaciju.

U obraćanju, Stolteberg je kazao da će NATO da brani sve svoje saveznike.

Stoltenberg je prethodno razgovarao za američkim predsednikom Džoom Bajdenom i sa poljskim predsednikom Andžejem Dudom i saglasili su se da je potrebna opreznost, da treba produžiti konsultacije kao i da se prati situaciju na terenu


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Od morona debilni odgovor. Šta očekivati od njih

AS

pre 1 godinu

HA, HA, HA... JA VEĆU GLUPOST NISAM ČUO U ŽIVOTU. UKRAJINA ISPALILA RAKETE A RUSI KRIVI. ZAR MISLIŠ DA SMO MI SVI MALOUMNI? OTVOREN POKUŠAJ UKRAJINE DA UVUČE NATO U AKTIVAN RAT SA RUSIJOM. NEĆE TO BITI JEDINI POKUŠAJ.

Doca

pre 1 godinu

E sad ste ih baš uplašili. Vratite se vi maltretiranju onih na koje smete i možete -Srbima.

zora

pre 1 godinu

Nisam ni mislila da ce izjava biti drugacija. Ponovo je odgovorna Rusija. Belosvetska bagra koja sebe smatra Bogom dana nezna vise stace od mrznje prema Rusiji. Hrist ce biti na strani Rusije a ANTIHRISTI kojima nista nije sveto Iduceg meseca ce svi oni odlaziti u crkve na mise povodom rodjenja HRISTA, a vec sutradan ce ponovo satanizovati Ruse. Svi isti, prodali dusu djavolu.

ratko

pre 1 godinu

ma svi vi ste fgenetski izvotopereni nacisti ,tako ce vam se vratiti svima seme ce vam se zatrti stoko nacisticka

Mile lala

pre 1 godinu

Trt, Trt, Trt. SADistima ušao strah i do mozga i do srca, pa klecaju nejaka kolena. Nije vam, džukele, to Srbija. Nego sila nad silama. Pa vaši manekeni (tzv vojnici), ne smeju ni da dišu.

miro

pre 1 godinu

Da ne postoji zločinačka zlikovačka vojne alijanse NATO, u svetu ne bi bio rešen ni jedan problem. Evo naprimer: Ukrajina pobila civile,napravila veliku štetu ali Rusija je kriva, u Srbiji pobijena deca,starci, žene, porušene škole bolnice,fabrike mostovi, uništeni vozovi, mostovi ,autobusi itd. Srbija je kriva, formirali u Siriji bele šlemove koji su raznim gasovima uništavali civile,Sirija i Rusija su krivi,pobili preko 2 miliona Vijetnamaca gotovo uništili zemlju Vijetnamci su krivi, i tako stotinak primera uvek ama baš uvek pronađu krivca.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija