• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

17.11.2022

11:49

JEZIVA PORUKA KADIROVA UKRAJINI! Ne morate da me tražite, odredite MESTO I VREME, dolazim da vas KAZNIM ZA ZA SVE ZLOČINE!

Reuters

Vesti

JEZIVA PORUKA KADIROVA UKRAJINI! Ne morate da me tražite, odredite MESTO I VREME, dolazim da vas KAZNIM ZA ZA SVE ZLOČINE!

Podeli vest

Čečenski vođa Ramzan Kadirov poručio je Ukrajini kako nema potrebe da njegovo ime stavlja na poternicu jer će on doći sam

"SBU me nikako ne može pronaći. Ceo svet zna da sam u centru Groznog, a glupa služba bezbednosti Ukrajine me je po ko zna koji put stavila na poternicu. Navedite mesto, službenike SBU i vreme, ne morate  da me tražite", izjavio je Kadirov.

On je naveo da je već nekoliko puta bio u Ukrajini i da nije primetio da ga neko traži.

"Metode ukrajinske pretrage su očigledno dizajnirane samo za pretragu Interneta, a moj obaveštajni izveštaj javlja da SBU neće i ne može da izvrši nikakve stvarne operativne akcije „na terenu“ da bi utvrdila gde se nalazim, jer im je  struja redovno isključena, pa je veoma teško raditi u takvim uslovima. Da, i sirene za vazdušne napade ih često ometaju", rekao je čečenski vođa.

Kadirovu preti 10 do 15 godina zatvora

Ukrajinska služba sigurnosti stavila je Kadirova na poternicu zbog vođenja agresivnog rata ili agresivne vojne akcije, za šta je predviđena kazna zatvora od deset do petnaest godina.

Foto: Printscreen/Telegram

 

Kadirov prošle nedelje je snimio video u kojemu je pozvao "sve muslimane i pripadnike kavkaskog naroda da krenu u sveti rat" u Ukrajini. Na ratište bi kako je rekao, trebalo poslati i svoju decu.

- Pozivam sve muslimane, sve belce u Čečeniji, idemo da zajedno napravimo bataljone. Ja ću vas snadbevati, obući, naoružati… Morate da se borite, obranite interese našeg voljenog proroka, Kurana, države, suvereniteta" - govori Kadirov u videu u kojem snima sebe kako leži na kauču.

- Ko ste ako danas ne ustanete protiv tih šakala? - pita se čečenski vođa i dodaje da bi svaki otac i majka trebalo da pošalju svoje sinove u rat da obrane interese muslimana i hrišćana.

- Probudite se, budite muslimani, muškarci. (…) Ovo je sveti rat. Sanjam o tome da umrem u njemu, da moja deca poginu u ovom ratu. Alahu Akbar, snaga pobede je sa nama - poručio je.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija