• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Jutarnji.hr

17.11.2022

20:26

PUTIN U PROBLEMU, RUSIJA OSTAJE BEZ BRODOVA?! Ukrajinska komanda objavila šokantne podatke, od crnomorske flote ostalo samo...

Fotoilustracija

Vesti

PUTIN U PROBLEMU, RUSIJA OSTAJE BEZ BRODOVA?! Ukrajinska komanda objavila šokantne podatke, od crnomorske flote ostalo samo...

Podeli vest

Ukrajina tvrdi da je Vladimir Putin u velikoj krizi i da mu je ostalo samo sedam brodova na Crnom moru

Vladimiru Putinu  je ostalo samo sedam brodova na Crnom moru, tvrdi Ukrajinska operativna komanda Jug, formacija ukrajinskih kopnenih snaga koja deluje u južnom delu zemlje.

U objavi na Fejsbuku napisali su da je jedan od razloga smanjenja ruske flote i olujno nevreme.

- Dok se olujno nevreme pojačava u Crnom moru, neprijateljska flota je smanjena na sedam brodova, uključujući jedan nosač podmorskih projektila - objavila je Operativna komanda Jug u svojoj dnevnoj analizi rata.

Zapadni mediji nisu mogli nezavisno da provere ove brojke, ali je poznato da je ruska crnomorska flota pretrpela velike gubitke od početka rata. Jedan od najvećih udaraca za rusku mornaricu bio je potonuće vodeće krstarice Moskve.

Poteškoće

Moskva je potonula nekoliko sati nakon što je odjeknula nekoliko eksplozija. Iako je Rusija izjavila da eksplozije nisu povezane sa napadima, nego s detonacijom municije, Ukrajina je preuzela odgovornost tvrdeći da su gađali projektilima i naneli veliku štetu. Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Oleksij Arestovič objavio je na Tviteru video za koji tvrdi da je snimak napada.

Uništena su još najmanje četiri broda ruske Crnomorske flote, a Ukrajina je krajem oktobra napala najnoviji, Admiral Makarov. Britansko ministarstvo odbrane ocenilo je u avgustu da Rusija "ima teškoće da kontroliše more".

- Trenutno ograničena efikasnost Crnomorske flote podriva celokupnu strategiju invazije - saopštilo je tada ministarstvo.

Rusija je takođe okrivila Ukrajinu za prošlomesečni napad na Sevastopolj, grad u kome se nalazi sedište Crnomorske flote. Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je devet ukrajinskih dronova i sedam "pomorskih dronova" izvelo "teroristički napad" na brodove Crnomorske flote i civilne brodove u luci Sevastopolj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 1 godinu

SAMO SEDAM VISE IH NIJE NI BILO,KOJE LAPRDANJE PUTEM NOVINA I GLASINA,BRODOVI MU NE TREBAJU PORED KINDZALA I OSTALIH KRSTARECI RAKETA.SACEKAJTE KADA KRENE KAO DA VAS JE HARIKEN I CUMANI POGODIO...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17