• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

18.11.2022

21:34

ODMAZDE SE NEĆE SPASITI! Rusija kipti od besa zbog likvidacije vojnika! Sledi KAZNA

twitter.com/printscreen

Vesti

ODMAZDE SE NEĆE SPASITI! Rusija kipti od besa zbog likvidacije vojnika! Sledi KAZNA

Podeli vest

Svi odgovorni za ubistvo ruskih zarobljenika u Ukrajini biće otkriveni i na odgovarajući način kažnjeni

Odmazde se neće spasiti, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je reagovala nakon što je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da su ukrajinski vojnici ciljano, hicima u glavu, ubili deset ruskih vojnika.

Zaharova je rekla da Moskva traži od međunarodnih organizacija da osude ovaj zločin i da bude sprovedena detaljna istraga.

Foto: Reuters

Marija Zaharova

Prema njenim rečima, Zapad nije obraćao pažnju na dokaze o zločinima Kijeva prema ruskim vojnicima, a to njihove američke i evropske mentore čini saučesnicima.

- Više puta smo skretali pažnju međunarodne zajednice na surov i nečovečan odnos ukrajinske strane prema zarobljenim ruskim vojnicima. Na video-snimcima koje su redovno objavljivali pripadnici Oružanih snaga Ukrajine zabeležena su ubistva, mučenja, maltretiranja koje su činili. Na sve te mnogobrojne dokaze zločina kolektivni Zapad nije obratio pažnju - dodala je ona.

 

 

Stalni predstavnik Rusije pri UN u Ženevi Genadij Gatilov nazvao je pomenuti događaj ratnim zločinom.

- O tom ratnom zločinu koji su izvršili saradnici kijevskog režima biće obaveštena međunarodna zajednica - rekao je Gatilov i dodao da će ruska Misija tražiti komesara UN za ljudska prava da javno osudi taj stravični zločin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zoran

pre 1 godinu

Ako Rusija se ne osveti za ovo ondak su stvarno Mala nemocna sila , nista drugo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija