• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

19.11.2022

17:02

NEMA DRUGOG NAČINA, PUTIN ĆE MORATI DA BUDE KAO STALJIN! Poslanik Dume: Suočeni smo sa katastrofom i smrću...

Wikipedia, Reuters

Vesti

NEMA DRUGOG NAČINA, PUTIN ĆE MORATI DA BUDE KAO STALJIN! Poslanik Dume: Suočeni smo sa katastrofom i smrću...

Podeli vest

Kakav god napredak postigne Rusija u ovom trenutku u sukobima sa Zapadom, bez faktora nuklearnog naoružanja, to neće ići u prilog Rusiji, izjavio je na konferenciji za novinare u Moskvi poslanik Državne dume iz Jedinstvene Rusije Jevgenij Fedorov

- Moraćemo da pregovaramo sa Sjedinjenim Državama sa pozicije snage. Da bismo to uradili, moraćemo da koristimo međunarodno pravo stvoreno kao rezultat Drugog svetskog rata, što ne radimo. Da bi se to uradilo, biće neophodno pokrenuti proces odvraćanja uz pomoć kompleksa nuklearnog naoružanja. Shodno tome, otuda i moja prognoza - vlasti će morati da idu ovim putem. Da bi to uradio, Putin će morati da napravi promene u vlasti, kao što je Staljin morao da uradi 30-ih godina prošlog veka. Staljin je smenio čak i svoje prijatelje, na primer, Buharina. Jer, suočeni sa katastrofom i smrću, drugi standardi funkcionišu. Ne kažem da to treba da se uradi, ja kažem da će se to desiti, možete to da zapišete, jer je tako uređeno takmičenje nacija u istoriji. Ovo je nauka - rekao je ovaj političar.

 

 

On je dodao i da je Rusiju nemoguće da pobediti bez nuklearnog odvraćanja.

- Mi imamo 150 miliona ljudi, NATO ima milijardu, njihov vojni budžet je 50 puta veći, ekonomija je veća. Ruski narod nije stvarao nuklearno oružje, da sada ne bi imao pravo da ga koristi, kada ruski građani masovno ginu krivicom Zapada, rekao je Fedorov.

- Imamo nuklearno oružje kao sredstvo odvraćanja. Inače, ovde smo bili potpuno nadigrani. Mi smo neuhranjeni 70 godina, ulagali smo u ovu komponentu oružanih snaga, ali ona, takoreći, ne postoji. Zašto smo to uradili? Jasno je da niko ne treba da se bori nuklearnim oružjem, ali odvraćanje mora da funkcioniše - naveo je Fedorov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15