• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

21.11.2022

09:37

Njujork tajms nije potvrdio tvrdnje Rusa

Printscreen/Telegram

Vesti

Njujork tajms nije potvrdio tvrdnje Rusa

Podeli vest

Brojni portali u regionu preneli su netačno vest koja se tiče analize “Njujork tajmsa” u vezi sa potvrdom autentičnosti snimka smrti ruskih vojnika.

Brojni portali u regionu preneli su netačno vest koja se tiče analize "Njujork tajmsa" u vezi sa potvrdom autentičnosti snimka smrti ruskih vojnika.

List "Njujork Tajms"obavio analizu snimaka o kojoj su pisali regionalni mediji. Na snimku se vidi smrt ruskih vojnika u selu Makijivka u Luganskoj regiji u Ukrajini.

Tu vest je preneo i portal Informer sa naslovom "SKANDAL! AMERIKANCI POTVRDILI! Snimci streljanja RUSA su autentični, VOJNICI SU POBIJENI NAKON PREDAJE, sada nema sumnje - UKRAJINA JE POČINILA RATNI ZLOČIN!", koja nije tačna.

Kako nam je ukazao portal "Raskrinkavanje.ba", u analizi "Njujork tajmsa" potvrđeno je samo da je utvrđena autentičnost snimka. Naime, "Njujork tajms" nije potvrdio da je za ovaj slučaj odgovoran Kijev, odnosno da je navodno počinjen ratni zločin, kako su to tvrdili neki mediji, a Infomer preneo.

Takođe, kako smo ranije naveli u tekstu, nije tačno da je analiza "Njujork tajmsa" potvrdila da su optužbe Moskve na račun zvaničnog Kijeva istinite, s obzirom na to da ruska strana okrivljuje Ukrajince za ratni zločin, odnosno da američki list ni na koji način to nije potvrdio, što se direktno navodilo u prethodnom naslovu teksta.

U tekstu su ispravljeni prehodno objavljeni netačni navodi, a čitaocima se izvinjavamo zbog prenošenja neproverenih informacija.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
KoleM

pre 1 godinu

Ruski vojnik je pripucao rafalno na Ukrajince. U tom slučaju prirodna reakcija Ukrajinaca je bila da pucaju iz svih oružja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija