• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

22.11.2022

16:28

ŠOK! UKRAJINSKI VOJNIK PRIZNAO! Jedinicu koja je STRELJALA RUSE obučavaju AMERIKANCI, svima je ISPRAN MOZAK, MRZE SVE ŠTO JE RUSKO!

Printscreen/Telegram

Vesti

ŠOK! UKRAJINSKI VOJNIK PRIZNAO! Jedinicu koja je STRELJALA RUSE obučavaju AMERIKANCI, svima je ISPRAN MOZAK, MRZE SVE ŠTO JE RUSKO!

Podeli vest

Doskorašnji pripadnik Oružanih snaga Ukrajine priznao za RT da su ruske ratne zarobljenike streljali vojnici 80. brigade, koji blisko sarađuju sa NATO-om

Bivši vojnik Oružanih snaga Ukrajine rekao je u intervjuu vojnom analitičaru RT-a Muradu Gazdijevu da su ruske ratne zarobljenike streljali vojnici ukrajinski 80. brigade, u kojoj je on ranije služio.

Kako je rekao za RT "to nije njihov prvi i jedini ratni zločin" i dodao da je on prešao na rusku stranu nakon što su Ukrajinci pogubili njegovog oca.

"To što Ukrajina tamo kaže da je 80. brigada nesposobna za takve metode, jednostavno je laž. Laž da bi se zaštitili i pokazali da je Rusija kriva", rekao je bivši ukrajinski vojnik.

On je istakao da "borci ove brigade nisu samo izvršavali naređenja specijalnih službi, već i da su mogli da deluju samostalno".

Bivši ukrajinski borac je potvrdio i da se "80. brigada Oružanih snaga Ukrajine nalazi u Lavovu i da blisko sarađuje sa NATO-om". 

"Borci brigade su naučeni da mrze sve što je rusko, takve misli su stavljene u glave vojnika mnogo pre početka specijalne ruske vojne operacije u Ukrajini. Američke trupe su preuzele i obuku Oružanih snaga Ukrajine, a njihovi marinci bili su angažovani na takozvanom ispiranju mozgova vojnog osoblja naše brigade", naglasio je on.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je ukrajinska vojska namerno ubila zarobljene ruske vojnike. Ukupno su streljali više od 10 osoba. Istražni komitet Ruske Federacije pokrenuo je krivični postupak za masovno pogubljenje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vulini

pre 1 godinu

Rusi dosli u klanicu pa se pitaju odakle krv.

pax_orion

pre 1 godinu

E čim je to sve RT prenjeo cijelo to "priznanje" to je vjerodostojno koliko i vidjelice iz međugorija i poštenjačina i mirotvorac kiril :D

Tužilac

pre 1 godinu

Međunarodni krivični sud u Hagu (MKS) podigao optužnicu za ratni zločin protiv Putina jer je sklonio decu iz područja ratnih dejstava, ne bi li im spasao živote i potedeo ih užasa rata a protiv ukrajinskih zlikovaca, koji kamerama snimaju kako ubijaju razoružane nemoćne ratne zarobljenike koji LEŽE NA ZEMLJI ne pada na pamet da bilo šta preduzmu. To su te zapadne vrednosti i demokratija koje uporno pokušavaju da prodaju celom svetu.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija