• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

23.11.2022

19:00

VRATILI IH U KAMENO DOBA! Ruski udari TOTALNO PARALISALI Ukrajinu, cela zemlja u MRAKU - BEZ STRUJE OSTALA I MOLDAVIJA!

Printscreen/Telegram

Vesti

VRATILI IH U KAMENO DOBA! Ruski udari TOTALNO PARALISALI Ukrajinu, cela zemlja u MRAKU - BEZ STRUJE OSTALA I MOLDAVIJA!

Podeli vest

Zbog naglog pada potrošnje električne energije, sve tri nuklearne elektrane na teritoriji Ukrajine su prebačene na poseban režim rada

Prekidi u snabdevanju električnom energijom zabeleženi su tokom dana na celokupnoj teritoriji Ukrajine nakon serije eksplozija u većini ukrajinskih oblasti. Neki gradovi su ostali i bez vode i grejanja. Zbog naglog pada potrošnje električne energije, sve tri nuklearne elektrane su prebačene na poseban režim rada.

Situacija sa ukrajinskom energetikom je prouzrokovala i isključenje struje u susednoj Moldaviji, a o prekidima u napajanju električnom energijom su saopštile i vlasti Pridnjestrovlja.

Eksplozije i posledice

Na teritoriji cele Ukrajine, počevši od istočnih oblasti, danas je objavljena vazdušna opasnost. Eksplozije su odjeknule u Vinickoj, Dnjepropetrovskoj, Lavovskoj, Odeskoj, Harkovskoj i Hmeljnjickoj oblasti, gradu Zaporožju koji kontrolišu ukrajinske vlasti, kao i Kijev. U Nikolajevskoj i Poltavskoj oblasti su saopštili da su se dogodile dve serije eksplozija.

Vlasti Kijeva i Vinica, Kirovogradske i Lavovske oblasti su objavile da su pogođeni važni infrastrukturni objekti.

U Kijevu je prekinuto snabdevanje strujom i nema vode. Bez vode su ostali Odesa i Harkov, a u Lavovu nema grejanja. Takođe nema vode ni u Dnjepru.

 

 

Kijevski metro radi bez prekida, a u Harkovu je prekinut rad metroa, dok u Lavovu ne radi ni jedan vid transporta.

Zbog nestanka struje je delimično zaustavljen rad ukrajinskog dela gasovoda „Družba“, izjavio je zvanični predstavnik ruske kompanije „Transnjeft“ Igor Demin.

Kompanija „Ukrenergo“ je saopštila će se prekidi u snabdevanju strujom nastaviti tokom dana širom zemlje.

Isključivanje nuklearnih elektrana

Zbog naglog pada potrošnje električne energije, sve tri nuklearne elektrane na teritoriji Ukrajine su prebačene na poseban režim rada.

U posebnom režimu rada su i tri energetska bloka Južnoukrajinske nuklearne elektrana, zaustavljen je rad blokova Rovenske nuklearke, a Hmeljnicka nuklearna elektrana je u potpunosti isključena iz energetskog sistema.

Moldavija delimično bez struje

Prekidi u snabdevanju strujom su zabeleženi na celokupnoj teritoriji Moldavije. Uzrok tome je situacija sa strujom u susednoj Ukrajini sa kojom je Moldavija povezana preko Moldavske državne elektrane. Dotok struje je u Kišinjevu i drugim moldavskim gradovima uspostavljen za nešto više od sat vremena.

Bez struje je u potpunosti tokom dana ostalo Pridnjestrovlje, koga Moldavija ne priznaje kao nezavisnu republiku, ali je sada snabdevanje postepeno uspostavljeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija