• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

27.11.2022

14:03

ZBOG OVOG RUSIJA NE MOŽE NAPRED! Amerikanci otkrili šta "KOČI" Putina, Ukrajina može biti PREGAŽENA ZA DAN, ali on ne želi...

Tanjug/AP, Reuters

Vesti

ZBOG OVOG RUSIJA NE MOŽE NAPRED! Amerikanci otkrili šta "KOČI" Putina, Ukrajina može biti PREGAŽENA ZA DAN, ali on ne želi...

Podeli vest

Pol Krejg Roberts je naglasio da Zapad imaju potpuno pogrešnu sliku situacije u Ukrajini

Rusija je sposobna da uništi Ukrajinu za jedan dan, čak i bez upotrebe nuklearnog oružja, smatra bivši pomoćnik za ekonomsku politiku ministra finansija SAD, Pol Krejg Roberts.

"Zapadne nacije imaju potpuno pogrešnu sliku situacije. Rusija bi mogla da uništi Ukrajinu za jedan dan bez upotrebe nuklearnog oružja", napisao je Roberts na svom sajtu.

"Zapadni mediji su 'ministarstvo propagande', stvorili su sliku poraza Rusije. Bilo bi teško identifikovati najvećeg lažova u zapadnim medijima, ima bezbroj kandidata", dodao je Roberts.

Prema rečima bivšeg zaposlenog u administraciji Bele kuće, Rusija ne preduzima takve korake zbog zajedničke istorije.

"Ukrajina i njen narod su vekovima bili deo Rusije. Postoji mnogo mešovitih brakova. Kremlj ne želi da ruševine osiromašene zemlje budu blizu njenih granica", kaže Roberts.

Osim toga, smatra on, zapadni mediji su stvorili sliku o "porazu" Rusije, zbog čega mnogi Amerikanci i Evropljani imaju lažan utisak o situaciji.

Rusija je poslala trupe u Ukrajinu 24. februara, navodeći kao razlog neuspeh Kijeva da sprovede sporazume iz Minska, koji su imali za cilj da regionima Donjecka i Luganska daju poseban status u okviru ukrajinske države.

Ruski predsednik Vladimir Putin više puta je naglasio da se Moskva ne bori protiv Ukrajinaca, već protiv neonacističkog režima.

"Ukrajince koriste kao topovsko meso i ubijaju ih pred strojem onih koji se ne ponašaju kako treba. To je potvrda neonacističkog režima. Tamo se gubici uopšte ne razmatraju. A one koji se, prema njihovoj proceni, ne ponašaju 'kako treba', streljaju pred svima", rekao je Putin u razgovoru sa majkama ruskih vojnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

"Zapadni mediji su 'ministarstvo propagande' Zato već nekoliko proteklih meseci ne verujem u istinitost bilo koje vesti koji o događajima u Ukrajini i o događajima u Rusiji a i o bilo čemu što se odnosi na Ruskog predsednika objavljuje bilo koji medij sa Zapada a ne verujem ni bilo kom našem mediju koji prenese ono što je objavio bilo koji Zapadni medij.

cardak

pre 11 meseci

ZAPADNJACI kako vam nije jasno -RUSI ce ratovati dok ne istrebe ijednog NATOVCA!To je osnovno a onda sa KINOM I INDIJOM IDU NA DISCIPLINOVANJE KAUBOJA!SVE OSTALE PRICE SU TRALA LA.NIGDE RUSI NE ZURE .A DA USPEVAJU VIDI SE DA NATO NEMA NI TEHNIKE NI MUNICIJE!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17