• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

28.11.2022

15:06

BAHMUT PRED OPSADOM! Ruska vojska u ofanzivi, JURIŠNE GRUPE VAGNEROVACA munjevito NAPREDUJU KA GRADU!

Tanjug/AP

Vesti

BAHMUT PRED OPSADOM! Ruska vojska u ofanzivi, JURIŠNE GRUPE VAGNEROVACA munjevito NAPREDUJU KA GRADU!

Podeli vest

Jurišne grupe PMC „Vagner“ napredovale su kod Kurdjumovke južno od Bahmuta i zauzele selo Ozarjanovka

Ofanziva u okolini Bahmuta ide uspešno, bliži se opkoljavanje grada, rekao je Denis Pušilin, vršilac dužnosti lidera DNR.

On je istakao i da se borbe vode u centru Marinke.

Sa druge strane, Vladimir Rogov, predsednik pokreta "Zajedno sa Rusijom" i član zaporoške administracije saopštio je da je preventivnim napadom na železničku infrastrukturu u Krivom Rogu, Dnjepropetrovska oblast, sprečeno prebacivanje ukrajinske tenkovske brigade na zaporoški deo fronta.

„Preventivni napad je izveden na železničku infrastrukturu u Krivom Rogu, čime je sprečeno prebacivanje 17. tenkovske brigade Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Zaporožja“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, kijevske vlasti su planirale da prebace u Zaporošku oblast „veliku količinu vojne tehnike i pojačanje za organizovanje ofanzivnih operacija“.

Jurišne grupe PMC „Vagner“ napredovale su kod Kurdjumovke južno od Bahmuta i zauzele selo Ozarjanovka. Tako je utvrđeni rejon Oružanih snaga Ukrajine u Kurdjumovki pokriven sa juga, što stvara dodatne poteškoće za neprijatelja. PMC „Vagner“ je zauzeo Ozarjanovku južno od Bahmuta

Jedan od jurišnih odreda, koji je delovao paralelno sa odredima koji su zauzeli Ozarjanovku, oslobodio je selo Zelenopolje severno od Kurdjumovke. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija