• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

28.11.2022

20:01

GARDIJAN I NJUJORK TAJMS OTKRILI ŠOK PODATKE! Oružja za Ukrajinu sve manje, a počinje oluja od koje se neće sakriti nijedna članica EU!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

GARDIJAN I NJUJORK TAJMS OTKRILI ŠOK PODATKE! Oružja za Ukrajinu sve manje, a počinje oluja od koje se neće sakriti nijedna članica EU!

Podeli vest

Zapad je počeo da oseća nadolazeće posledice pomoći pružene Kijevu, siguran je kolumnista "Gardijana" Sajmon Tisdal. On ističe da u Evropu dolazi „ogromna humanitarna i migraciona kriza", od koje se neće sakriti nijedna članica EU. Istovremeno, od 30 zemalja NATO, 20 je već iscrpilo mogućnosti za isporuku oružja Ukrajini, piše New York Times

Tisdal je skrenuo pažnju na to, da u mnogim evropskim prestonicama ljudi izlaze na ulice zbog posledica antiruskih sankcija. Posledice sukoba u Ukrajini već pogađaju zapadne igrače, a Kijev je u opasnosti da izgubi tako važnu podršku partnera.

- Sada je tek novembar, a najgora zima za sve tek dolazi - piše kolumnista.

Prema njegovim rečima, tempo isporuke oružja i kredita Ukrajini već je počeo da opada. Zapadni igrači su skoro ispraznili svoja vojna skladišta, a snabdevanje modernijim dizajnom je „ograničeno problemima u proizvodnji".

Od 30 zemalja NATO-a, 20 je već iscrpilo mogućnosti za isporuku oružja Ukrajini, piše New York Times pozivajući se na predstavnika Severnoatlantske alijanse.

- Male zemlje su iscrpele svoj potencijal, a 20 od 30 članica NATO-a su se značajno istrošile - objasnio je izvor.

Sagovornik lista je precizirao da je preostalih deset država spremno da nastavi da pruža pomoć Kijevu.

- Posebno veći saveznici. Govorimo o Francuskoj, Nemačkoj, Italiji i Holandiji - navodi se u izdanju.

Istovremeno, početkom novembra italijanski ministar odbrane Gvido Krozeto rekao je da Rim ne priprema nove isporuke naoružanja za Ukrajinu, ali nije isključio mogućnost da vlasti preispitaju pristup u okviru NATO sporazuma.

Zbog ruske specijalne operacije, zapadne zemlje nastavljaju da isporučuju oružje Kijevu. Moskva je više puta izjavljivala da snabdevanje vojnom opremom samo produžava sukob, a transport naoružanja postaje legitimna meta ruskih trupa. Kako je istakao predsednički sekretar za štampu Dmitrij Peskov, akcije zapadnih zemalja će imati samo negativan efekat.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija