• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.11.2022

12:50

SUMNJIVA SMRT RUSKOG MILIJARDERA NADOMAK MONAKA! Taran (53) bio u helikopteru koji se srušio pod nejasnim okolnostima, u letelicu je trebalo još neko da se ukrca...

Printskrin Youtube

Vesti

SUMNJIVA SMRT RUSKOG MILIJARDERA NADOMAK MONAKA! Taran (53) bio u helikopteru koji se srušio pod nejasnim okolnostima, u letelicu je trebalo još neko da se ukrca...

Podeli vest

Ruski milijarder, osnivač kompanije Foreks klub Vjačeslav Taran (53), poginuo je u padu helikoptera u jugoistočnoj Francuskoj nedaleko od granice sa Monakom

 

Monako lajf je izvestio da je helikopter EC 130 napustio Lozanu u Švajcarskoj, u petak nešto posle podneva. Taran je prethodno boravio u Lozani gde se bavi poslovima na platformi za trgovanje kriptovalutama. Taran je takođe bio investitor i član odbora Virek-a, popularne platforme za kripto trgovanje.

Prijavljena tačka udara bila je Plato de la Justice u planinskom prelazu Col d'Eze u jugoistočnoj Fracuskoj. Nesreća se dogodila u petak oko 14 časova po lokalnom vremenu.

Otvorena je istraga o uzroku nesreće. Zamenik javnog tužioca iz Nice posetio je lice mesta i nagovestio da „nije isključena greška” kao razlog nesreće.

 

 

 

Prema navodima britanskog tabloida San koji se poziva na lokalne medije iz Monaka, u helikopteru je trebalo da bude još jedan neimenovani putnik, ali on je u poslednjem trenutku otkazao ukrcavanje na koban let. 

Taran je, a prema pojedinim informacijama, bio je blizak sa ruskim obaveštajnim službama, tačnije ruskom spoljnom obaveštajnom službom.

 

Ukrajinska novinska agencija UNIAN opisala ga je kao „milijardera kripto biznismena", optužujući ga da je odgovoran za „pranje ruskog novca  kroz sistem operacija kriptovaluta".

Vest o smrti Tarana potvrdio je i šef pres službe ruske ambasade u Parizu Aleksandar Makogonov.

„Ruska ambasada potvrđuje smrt Vjačeslava Tarana u helikopterskoj nesreći koja se dogodila u petak u oblasti komune Vilfranš sur Mer“, rekao je diplomata. Helikopter, koji je leteo za Monako, pripadao je kompaniji Monakair. Predstavnici ruskog konzulata u Vilfranš-sur-Mer-u ostaju u kontaktu sa porodicom preminulog kako bi rešili sve administrativne stvari“, naveo je Makogonov.

Iza Vjačeslava Tarana ostali su supruga i troje dece.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17