• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

30.11.2022

22:58 >> 23:01

UKRAJINSKE SNAGE TRAGAJU! Jasan cilj Putina! Poljska sprema aneksiju

Reuters/AP

Vesti

UKRAJINSKE SNAGE TRAGAJU! Jasan cilj Putina! Poljska sprema aneksiju

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini, 280. dan

Ukrajinski neonacisti tragaju

Ukrajinski neonacisti tragaju na desnoj obali Hersonske oblasti za ljudima koji su učestvovali u pripremi referenduma o pridruživanju regiona Rusiji, saopštio je v.d. gubernatora ove oblasti Vladimir Saljdo na svom kanalu na Telegramu.

On je naglasio da su skoro svi članovi izborne komisije prešli na levu obalu Dnjepra i da njihovi životi nisu ugroženi.


Osim toga, pod "masovnu čistku" potpali su biznismeni koji su nastavili da rade pod ruskim vlastima.

Saljdo je primetio da, generalno, proveravaju sve stanovnike Hersona "koji se svi bez izuzetka smatraju izdajnicima".

Zaporoška oblast napušta dvovalutnu zonu

Zaporoška oblast od 1. januara 2023. godine napušta dvovalutnu zonu – grivna se neće više primati u ovom regionu, saopštile su u sredu oblasne vlasti.

SBU privodi sveštenike za razmenu za ukrajinske ratne zarobljenike

Objavljen je razlog pretresa pripadnika Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) u pravoslavnim crkvama i manastirima u Ukrajini.

 

 


Kako se ispostavilo, kijevski režim želi da razmeni, između ostalog, privedene sveštenike UPC za zarobljene Ukrajince, izjavio je predstavnik Glavne obaveštajne uprave Ukrajine (GUR) Andrej Jusov.

 

 

Škola u Harkovu pre i posle ruskog napada

 

 

Jasan cilj Vladimira Putina

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je danas u Moskvi na sastanku sa vladom, da su jedni od glavnih zadataka vlasti postizanje realnog rasta prihoda, smanjenje siromaštva i nejednakosti u zemlji, prenose "RIA Novosti".

Lavrov: Moramo izbeći sukob između nuklearnih sila

"Potrebno je izbeći svaki vojni sukob između nuklearnih sila, čak i uz korišćenje konvencionalnog oružja. Eskalacija bi mogla postati nekontrolisana", izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Takođe je optužio Zapad da gura Ukrajinu da nastavi da se boriti protiv Rusije.

Rusi tvrde da Poljska priprema aneksiju teritorije u zapadnoj Ukrajini

Strelkov se javio iz okoline Svatova

Posle duže pauze, iz neke vrste zemunice pojavila se fotografija Girkina-Strelkova sa zastavom „Novorosije”.

 

 

Početkom oktobra otišao je na front i prekinuo javnu aktivnost.

RUSKE SNAGE OSLOBODILE ANDREJEVKU! Ofanziva ka Vodjanu, oglasio se Pušilin!

 

OTKRIVEN PLAN ZA OSVAJANJE KRIMA! Prvo će biti uništen Krimski most, nakon toga sledi udar na Crnomorsku flotu, a onda...

 

Zaharova: NATO nije zainteresovan za mirno rešenje situacije u Ukrajini

Rezultati sastanka ministara spoljnih poslova NATO-a u Bukureštu govore da Alijansa nije zainteresovana za političko i diplomatsko rešavanje situacije u Ukrajini, saopštila je portparolkaMinistarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Kako je precizirala, nastavlja se politika koja je formirana nakon državnog udara u februaru 2014. godine, a koja je usmerena na „opravdavanje kijevskog režima i demonizaciju Rusije“.

„Zemlje NATO-a pokušavaju da optuže rusku stranu za krivična dela i zverstva koje su počinile Oružane snage Ukrajine, uz potpunu toleranciju zapadnih sponzora kijevskog režima“, kazala je Zaharova..


UDARIĆE NA UKRAJINU SVIM SREDSTVIMA! Rusija spremila 300.000 rezervista za savremeni rat!

 

Ursula fon der Lajen: Gubici Ukrajine veći od 100.000 ljudi

Gubici Ukrajine, prema podacima Evropske unije, od početka specijalne vojne operacije (SVO) iznose više od 100 hiljada vojnika, saopštila je šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Prema njenim rečima, od početka specijalne vojne operacije u februaru, „poginulo je preko 100.000 ukrajinskih vojnika i više od 20.000 civila”. Što se tiče štete, ona se procenjuje na 600 milijardi evra.

 

Pušilin: Napredujemo u Marinki

Savezničke snage Rusije svakodnevno poboljšavaju svoje pozicije u gradskom jezgru Marinke, saopštio je vršilac dužnosti lidera Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin

„Svakog dana beležimo poboljšanje položaja naših jedinica i napredovanje direktno unutar same Marinke“, rekao je on Prvom kanalu.

Pušilin je dodao da nije bilo reči o masovnoj evakuaciji civilnog stanovništva iz grada.

„To će postati moguće tek nakon potpunog oslobođenja Marinke“, rekao je on.

 

Komplikuje se situacija u Bahmutu

Ruski vojni blogeri su jutros rekli da Oružane snage Ukrajine i dalje kontrolišu polovinu naselja Kurdjomovka. Takođe, prema jutarnjim izjavama šefa DNR Pušilina, „u toku je operacija čišćenja“ u selu. Međutim, gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko jutros je izjavio da je Kurdjumovka već potpuno zarobljena.

U jutarnjim izveštajima ukrajinskog Generalštaba ovo naselje se ne pominje, a Kijev ne potvrđuje njegovo zauzimanje.

Kurdjumovka se nalazi južno od Bahmuta i zauzima visine koje omogućavaju ruskoj artiljeriji da udari na susedni Časov Jar i Konstantinovku.

 

SPREMA SE NAJVEĆI RAKETNI NAPAD DO SADA?! Brodovi već isplovili, "Kalibri" su spremni - Kijev strahuje od najgoreg!

 

Bahmut - prekretnica u ratu?

Ruska vojska trenutno je koncentrisala svoje borbene snage na Bahmut, a ako ga zauzmu to bi mogla da bude prekretnica u toku rata, rekao je penzionisani američki general i svojevremeno komandant NATO-a Vesli Klark u izjavi za Si-En-En.

Foto: Reuters

 

- Ako ruska vojska zauzme Bahmut, to otvara vrata drugim gradovima, Kramatorsku, Slavjansku, ali može postati bojno polje za 'mlevenje' ukrajinskih snaga. To je ono što žele da urade: ako budu uspeli da izvrše snažan pritisak na ukrajinsku vojsku, pre nego što dovedu druge snage iz Hersona, ako uspeju da ukrajinska vojska klone duhom, da zatraži prekid vatre - Putin pobeđuje - prokomentarisao je Klark.

On je dodao da je Bahmut mesto gde Ukrajinci moraju da se održe.

- Oni jesu ušančeni, ali trpe velike gubitke. To je klanica - dodao je Klark.

MEDVEDEV ZAPRETIO NATO SAVEZU: Ako ispunite obećanje Zelenskom, postajete legitimna vojna meta!

 

Zelenski: Situacija na prvoj liniji fronta užasno teška

Ukrajinski predsednik tvrdi da ruske snage "uprkos velikim gubicima" i dalje pokušavaju da napreduju ka Donjeckoj oblasti i dobiju uporište u Luganskoj oblasti, kao i da pokušavaju da uđu u Harkovsku oblast, a "planiraju nešto i na jugu", prenosi Rojters.

Foto: AP/Photo

Volodimir Zelenski

Rusi rano jutros granatirali Nikopolj

Rusi su teškom artiljerijom gađali Nikopolj i naselje Marganec. Ispaljeno je oko 30 projektila, saopštio šef Dnjepropetrovske OVA Valentin Rezničenko.

Žrtava nije bilo. Predstavnici Državne službe za vanredne situacije vrše istraživanje granatiranih teritorija.

Požar u Zaporožju

U regionu Zaporožja, nakon pogotka rakete, oštećena je tačka za distribuciju gasa, rekao je guverner Oleksandr Staruh.

Usled toga je izbio požar koj je ubrzo ugašen, ali su tri ulice ostale bez gasa.

 

 

Pentagon objavio podatke o iranskim dronovima

Pentagon je procenio broj dronova koje je Iran prebacio u Rusku Federaciju na stotine jedinica.

Ovo je tokom brifinga saopštio portparol američkog Ministarstva odbrane Patrik Rajder.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rale

pre 1 godinu

Ostecen ruski raketni razarac harpoon projektilom pre nego sto je ispalio rakete kalibr, .Ukrajinci su ga pogodili sa daljine od 110km( projektil harpoon ima domet od 127km), a postavljen je jedan pokretan lanser na obali u novoslobodjenom kraju hersonske oblasti. Tesko ostecen razarac, koji nije potonuo otegljen je u Novorosijsk. Ima mnogo mrtvih i ranjenih clanova posade, jer je protivbrodski projektil pogodio sredinu broda.

Srba

pre 1 godinu

Rsketni razarac crnomorske flote je pogodjen raketom hsrpoon sa daljine od 100km sa pokretnog lansers na obali uhersonskoj oblasti. 30 mrtiv i nedtalih, mornara i 50 ranjenih, tesko ostecen razarac je otegljen u Sevastopolj. Na srecu pri pogodku nisu detonirali projektili kalibr spremni za isaljivanje.

Kosta

pre 1 godinu

54 pesadiska brigada ukrajinske vojske u Bahmutu sa pristiglim pojacanjima posle teskih borbi ponovo je odbacila ruske trupe na 6km od grada, tako da je danasnji napad u pravcu Bahmuta zavrsio, verovatno ce se nastaviti sutra. Von der Lajen je izjavila da je gubitak vojnika i ukrajinskih i ruskih nad 100 000 , brojka se idnosi na obe zaracene strane e ne samo na ukrajinu, ali neko pokusava da izvrne cinjenice radi "senzacije" ....

Vasilije

pre 1 godinu

Rusi su usli u Andrejevku i objavili da su je zauzeli i "ocistili od trupa ukrajinske vojske" , malo su pozurili, naime oslobodili su samo 2/3 sela dok u preostaloj 1/3 se vode teske borbe po rovovima i bunkerima, koje su tamo izgradili ukrajinci. Za potrebe propagande malo se "pozurilo", da se nadamo da ce do sutra ipak osloboditi celo selo. (izvori Telegraf i Twiter/pic)

Kosta

pre 1 godinu

Pogodjen raketni razarac Strezevoj, harpoon protivbrodskom raketom sa lansera na obali u hersonskoj obladti sa daljine od 100km, tesko ostecen brod otegljen u Sevastopolj.. Poljska vec 15 put "aneksira" ukrajinsku teritoriju a nikako to da napravi....

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59