• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

30.11.2022

19:22

EU ĆE MOSKVI OTETI 320 MILIJARDI EVRA I DATI IH KIJEVU! Brisel bi zbog ovog mogao da se GORKO KAJE! Do sada poginulo 120.000 Ukrajinaca!

Fotoilustracija/Clipart/AP

Vesti

EU ĆE MOSKVI OTETI 320 MILIJARDI EVRA I DATI IH KIJEVU! Brisel bi zbog ovog mogao da se GORKO KAJE! Do sada poginulo 120.000 Ukrajinaca!

Podeli vest

Predsednik Evropske komisije Ursula fon der Lajen je saopštila broj poginulih Ukrajinaca u sukobu sa Rusijom. Rekla je i da će EU 300 milijardi evra rezervi Centralne banke Rusije, koje je Brisel "zamrzao", dati Ukrajini!

- Do sada je poginulo više od 100.000 ukrajinskih vojnika - izjavila je fon der Lajen, dodajući da je oko 20.000 civilnih života takođe izgubljeno u borbama, koje traju od kraja februara.

Predsednik Evropske komisije nije otkrila izvore informacija koje je saopštila.

Krajem septembra, ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su ukrajinski gubici do danas iznosili više od 61.000 vojnika, što je deset puta više od ruskih.

Ona je takođe rekla da će EU stvoriti posebnu strukturu koja će upravljati i investirati sa 300 milijardi evra rezervi Centralne banke Rusije i 19 milijardi evra imovine ruskih poslovnih subjekata, koje je EU zamrznula nakon izbijanja sukoba. Plan je da se prihod od tih aktivnosti iskoristi za obnovu i pomoć Ukrajini, rekla je ona.

U svom obraćanju, Fon der Lajen je takođe predložila da se uspostavi specijalizovani sud, koji će podržavati UN, koji će istraživati i krivično goniti ono što je opisala kao "ruski zločin agresije".

Podsetimo, Moskva je kao odgovor na ponašanje EU i SAD već nacionalizovala imovinu nekih stranih kompanija, pa je tako dekretom predsednika Vladimira Putina 30. juna preuzela punu kontrolu nad gasnim i naftnim projektom Sahalin-2, pripremajući teren za istiskivanje Shella, i Mitsubishi-ja.

Moskva ne isključuje dalju nacionalizaciju imovine kompanija registrovanih u SAD, Evropskoj uniji i drugim "neprijateljskim zemljama". Istina, za sada to nije uradila, ali... 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija