• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

01.12.2022

11:47

BOMBA U UKRAJINSKOJ AMBASADI JE SAMO POČETAK, SUMNJIVA KOVERTA POSLATA I PREMIJERU SANČEZU! Panika u Španiji, za tri dana otkrivene 4 paklene naprave

AP PHOTO

Vesti

BOMBA U UKRAJINSKOJ AMBASADI JE SAMO POČETAK, SUMNJIVA KOVERTA POSLATA I PREMIJERU SANČEZU! Panika u Španiji, za tri dana otkrivene 4 paklene naprave

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije obavestilo je nacionalni sud da su 24. novembra otkrivena koverta sa karakteristikama sličnim onima otkrivenim u poslednjih nekoliko sati

Pošiljka je sadržala "pirotehnički materijal" i bila je upućena premijeru Španije Pedru Sančezu, saopštilo je ministarstvo, prenosi El Pais.

Koverta koja je "sadržala pirotehnički materijal" i bila adresirana na Sančeza, stigla je 24. novembra i "detektovale su je i neutralisale službe bezbednosti", dodaje se u saopštenju.

Španske bezbednosne snage pronašle su i dve eksplozivnu naprave, u pošiljkama za ministarstvo odbrane i za vazduhoplovnu bazu u Torehon de Ardosu, kod Madrida. Španski mediji navode da su četiri takve bombe otkrivene u protekla tri dana. Prvo je juče eksplodirala pismo-bomba upućeno ukrajinskoj ambasadi u Madridu, kada je lakše povređen Ukrajinac zaposlen u ambasadi, navode španski mediji.

Foto: Tanjug

Španski premijer Pedro Sančez

 

Pismo-bomba stiglo je juče i kompaniji koja proizvodi oružje u Saragosi na severu Španije.

Španski „Mundo“ tvrdi da je bomba koja je poslata u vazduhoplovnu bazu bila adresirana na satelitski centar koji obezbeđuje informacije Ukrajini.

Kako je navelo špansko ministarstvo unutrašnjih poslova, bezbednosni sistemi u vazduhoplovnoj bazi otkrili su sumnjiv koverat između tri i četiri sata ujutro. Pošto je analiziran rendgenskim zracima, utvrđeno je da u pismu postoji određena vrsta mehanizma.

U ministarstvo odbrane stigla je zapaljiva, neeksplodirajuća bomba, navodi španska policija. Nju je slučajno aktivirao jedan od radnika ministarstva, a zna se da je poslata iz Španije, a ne iz inostranstva.

Španska policija veruje da su ovi slučajevi povezani i strahuje da bi još bombi moglo da se pojavi.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija