• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/unian/spiegel

01.12.2022

14:58

"VIDE SE ZNACI... TAMO SE SPREMA 24 TUPOLJEVA...!" Najnoviji snimci digli Kijev na noge, noćas se neće spavati - je li to ono od čega svi sada strahuju?!

Printskrin Youtube

Vesti

"VIDE SE ZNACI... TAMO SE SPREMA 24 TUPOLJEVA...!" Najnoviji snimci digli Kijev na noge, noćas se neće spavati - je li to ono od čega svi sada strahuju?!

Podeli vest

Sledeći masovni napad Rusije na Ukrajinu uz učešće bombardera je pitanje dana, upozoravaju stručnjaci analizirajući satelitske snimke aerodroma Engels-2 kod Saratova koje je napravila kompanija Maksar Tehnolodžis i Planet Labs, piše nemački Špigl, prenosi Unian

 

Slike od 28. novembra iz baze "Engels-2" kod Saratova pokazuju aktivnost na aerodromu. Tamo se, navodno, 24 dalekometna bombardera Tu-95 i Tu-160 spremaju za novi napad.

"Aktivnost u bazi je izuzetno visoka", potvrdio je Špiglu nezavisni vojni analitičar Arda Mevlutoglu. U blizini bombardera su i rezervoari za gorivo, velike kutije municije, vozila i materijal za popravku.

Mevlutoglu kaže da je jedna stvar posebno zanimljiva:

"Interesantno je da su mnogi veliki teretni avioni parkirani na pisti, što ukazuje na nedavnu veliku pošiljku u bazu, moguće krstareće rakete... Neuobičajeno veliki broj bombardera na pisti ukazuje na pojačane operacije, ako ne i na neposredan napad velikih razmera."

Konrad Muzika, vojni stručnjak u Rohan konsaltingu, takođe vidi znake povećane aktivnosti u bazi:

"Ima dosta kretanja na zemlji, dosta aviona se servisira i očigledno se spremaju za nove misije. Takođe vidite kolica koja se mogu koristiti za transport krstarećih raketa Kh-55 ili Kh-101."

Napominje se da je Rusija više puta koristila krstareće rakete ovog tipa tokom vazdušnih udara na Ukrajinu.

 

 

 

Prema analitičarima, „Engels-2” je jedna od najvažnijih baza ruskog ratnog vazduhoplovstva, jer se ovde nalaze dva puka strateških bombardera, koji su deo ruske taktike vazdušnog nuklearnog odvraćanja. Rusija je u februaru tamo rasporedila dodatne bombardere u pripremi za veliki rat i od tada koristi bazu za velike vazdušne napade u Ukrajini.

Posle masovnog raketnog napada Rusije na Ukrajinu 23. novembra, usled čega su zabeleženi veliki nestanci struje širom naše zemlje, vlasti i stručnjaci su upozorili da će  Ruska Federacija pripremiti novi udar.  Ovo je u svom obraćanju potvrdio i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Rusima je potrebno od 7 do 14 dana da se pripreme za novi napad takve moći kao 23. novembra, rekao je savetnik ministra unutrašnjih poslova Vadim Denisenko. Podsetimo, od početka oktobra Rusija napada energetske objekte širom Ukrajine.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija