• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Informer

01.12.2022

19:11

LAVROV SVIRAO KRAJ... RUSIJA I ZAPAD SU ZAVRŠENA PRIČA - ODNOSA VIŠE NEĆE BITI! Srbijo, misli o ovome, svet se drastično menja!

Tanjug/AP

Vesti

LAVROV SVIRAO KRAJ... RUSIJA I ZAPAD SU ZAVRŠENA PRIČA - ODNOSA VIŠE NEĆE BITI! Srbijo, misli o ovome, svet se drastično menja!

Podeli vest

Raniji odnosi Rusije i Zapada neće se vratiti, neće biti obnovljeni, izjavio je ministar inostranih poslova Sergej Lavrov.

Na pres-konferenciji posvećenoj evropskoj bezbednosti, na tu temu je dodatno rekao:

- Ako i kada, u nekom trenutku, naši zapadni susedi i bivši partneri odjednom ponovo postanu zainteresovani da nekako obnove zajednički rad na evropskoj bezbednosti - neka znaju da obnove odnosa neće biti. Jer, žrestauracija odnosaž bi značila vraćanje onome što je bilo pre, a toga neće biti.

Ruski ministar je ukazao da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini:
       
- Ne samo da snabdevaju Kijev oružjem, već i obučavaju ukrajinsko vojno osoblje u Velikoj Britaniji, Nemačkoj, Italiji i drugim zemljama.
       
Upitan o udarima na infrastrukturu Ukrajine, Lavrov je istakao da ruska vojska onesposobljava one energetske objekte koji omogućavaju zapadnim zemljama da "pumpaju Ukrajinu smrtonosnim oružjem za ubijanje Rusa".
       
Naglasio je pritom da Rusija u Ukrajini sprovodi operaciju zaštite svojih legitimnih interesa u skladu sa međunarodnim pravom, a ne po američkim pravilima.
       
U nastavku je rekao: "Moskva ne odbija  kontakte sa Vašingtonom, ali odatle još ne dolaze značajne ideje. Uostalom, predsednik Putin razgovara telefonski bez vremenskog ograničenja sa svakim ko zatraži razgovor. Međutim, kontakti između predstavnika Rusije i Sjedinjenih Država ponekad prestaju da budu tajni krivicom Vašingtona. Primera radi, američke kolege su predložile sastanak Bila Bernsa i Sergeja Nariškina. Složili smo se. Amerikanci su nam deset puta rekli da taj susret treba da bude apsolutno poverljiv kanal, da o njemu ne treba objavljivati ništa... Ali, čim su Berns i Nariškin stigli u Ankaru, odmah je procurilo. Ne znam odakle - iz Bele kuće ili iz Stejt departmana, ali - procurilo je".
       
Govoreći o trenutnom stanju Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), Lavrov je istakao da bi ona mogla da postane žrtva zapadne politike:
       
- Zapad radi upravo ono protiv čega je stvoren OEBS - kopa linije podele. A gde se kopa - neko može da bude i sahranjen. Bojim se da se to radi specijalno za OEBS koji je stvoren da smiri odnose između Istoka i Zapada, ali je to sprečio kurs Zapada na dominaciju.

U poljskom gradu Lođu je otvoren dvodnevni sastanak Saveta ministara spoljnih poslova OEBS-a. Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova odbilo je da dozvoli Lavrovu da učestvuje.

Ministarstvo inostranih poslova RF je tu odluku nazvalo "nezapamćenom i provokativnom".
       
Lavrov je posebno poručio Zapadu: "Rusku kulturu je nemoguće ukinuti. Ona nije u vlasti nikakvog Borela i ostalih evrobirokrata koji nastoje da podstiču rusofobska raspoloženja".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Srbija treba da se odrekne suludih i po nju i njene građane bliskih - a u suštini neprijateljskih! - političkih odnosa sa kolektivnim Zapadom i da se okrene Rusiji i - ostalim članicama BRIKS i ŠOS.

Milutin

pre 1 godinu

Tako treba.bravo za rusiju.srbijo pod hitno napravi vojni savez sa rusijom.

marko

pre 1 godinu

Lepo je to rekao Lavrov, samo sto sada intersene sfere u svetu dele Xi i Bajden, tj. Kina i USA , Rusija je ispala iz igre, tako da nama bi bilo bolje da se okrenemo Kini a ne Rusiji

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija