• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.12.2022

21:07

LUKAŠENKO UPOZORAVA DA SE UKRAJINA IGRA VATROM! Provokacije oko granice sve učestalije, po svaku cenu hoće da uvuku NATO u rat

Sergei Shelega/BelTA Pool Photo via AP

Vesti

LUKAŠENKO UPOZORAVA DA SE UKRAJINA IGRA VATROM! Provokacije oko granice sve učestalije, po svaku cenu hoće da uvuku NATO u rat

Podeli vest

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da Ukrajina koristi svaki izgovor da uvuče snage zemalja članica NATO u sukob.

Lukašenko je dodao da Belorusija beleži porast provokacija u blizini svoje granice.

- Sve agencije za sprovođenje zakona primećuju povećanje broja provokacija u blizini državne granice. Ukrajina najverovatnije pokušava da iskoristi svaki izgovor da u sukob uvuče trupe zemalja članica NATO-a. Sve to potvrđuje nedavni pad rakete na teritoriju Poljske - rekao je Lukašenko na sastanku sa vojnim i bezbednosnim zvaničnicima, prenela je novinska agencija BelTA.

Kako je rekao, Belorusija je u stanju da odvrati potencijalnog neprijatelja od upotrebe vojne sile protiv zemlje.

- Do sada smo uspeli da odvratimo potencijalnog neprijatelja od upotrebe vojne sile protiv Belorusije - rekao je Lukašenko.

Dodao je da je ipak neophodno stalno pratiti, gledati i ne propustiti znakove koji bi ukazivali na direktnu pripremu za agresiju na Belorusiju.

Kazao je da zapadne države nastavljaju da jačaju vojni potencijal svojih oružanih snaga, modernizuju infrastrukturu na teritoriji susednih zemalja i povećavaju intenzitet aktivnosti operativne i borbene obuke.

- Sve to dovodi do eskalacije ionako složene vojno-političke situacije oko naše zemlje i u regionu u celini - rekao je Lukašenko.

Takođe je rekao da se sve češće čuju pozivi odbegle opozicije na preuzimanje vlasti silom i terorističke napade na teritoriji Belorusije.

- Neki od ovih begunaca nisu samo izdajnici, već apsolutni ekstremisti. Ne mogu drugačije da ih nazovem. Oni otvoreno, bez stida, pozivaju na udare po ciljevima na teritoriji naše zemlje. Čak zaboravljaju da im rođaci žive na teritoriji Belorusije - kazao je predsednik Belorusije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija