• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

05.12.2022

13:17

RUSIJA SPREMA ODMAZDU! Embargo na RUSKU NAFTU neće proći nekažnjeno, OSVETA Zapadu će biti STRAVIČNA, Evropi ovo nije trebalo!

AP/Reuters/Fotomontaža

Vesti

RUSIJA SPREMA ODMAZDU! Embargo na RUSKU NAFTU neće proći nekažnjeno, OSVETA Zapadu će biti STRAVIČNA, Evropi ovo nije trebalo!

Podeli vest

Moskva priprema odgovor Zapadu na uvođenje ograničenja cena ruske nafte rekao je novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov

„Odluke se pripremaju, ali, razume se, jedno je očigledno – nikakve gornje granice (cena nafte) nećemo priznavati“, rekao je Peskov.

Naftne sankcije zapadnih zemalja stupile su na snagu u ponedeljak. Evropska unija prestaje da kupuje rusku naftu koja se prevozi morem, a zemlje „Velike sedmorke“, Australija i Evropska unija uvode ograničenje cena nafte koja se prevozi morem od 60 dolara po barelu.

Peskov je istakao da uvođenje granične cene nafte neće uticati na finansiranje specijalne vojne operacije i da ruska ekonomija ima potencijal da zadovolji sve svoje potrebe.

Sankcije protiv Rusije nanose štetu Evropljanima

Sankcije protiv Rusije nanose štetu Evropljanima, uključujući i ekonomiju Nemačke, to je očigledno, rekao je portparol.

„Bilo bi neprofesionalno, verovatno, prećutkivati štetu koju sankcije nanose evropskim zemljama. Imam u vidu segmente sankcija koje su Evropljani i Evropska unija uveli protiv nas. To naši stručnjaci odlično znaju, kao i stručnjaci u Briselu i Berlinu“, rekao je Peskov.

Prethodno je nemački kancelar Olaf Šolc za evropsko izdanje lista „Foreign Affairs“ izjavio da efikasnost sankcija protiv Rusije sve više raste, a da su EU i NATO jači nego ikada ranije. Prema njegovim rečima, poruka Zapada Moskvi je jasna: „Štitićemo svaki pedalj teritorije NATO-a“.

Kancelar smatra da je ruski lider Vladimir Putin pogrešio kada je pretpostavio da će dejstva u Ukrajini dovesti do „zaoštravanja odnosa među njegovim protivnicima“.
„U stvarnosti se dogodilo upravo suprotno: Evropska unija i transatlantska alijansa su jake kao nikada do sada. Ništa to ne pokazuje tako jasno kao ekonomske sankcije bez presedana kojima je sada izložena Rusija“, naveo je Šolc.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kosta

pre 1 godinu

Aaaha, jos jedna 'odmazda"... pa dokle bre vise, do sada sve su nekako promasile... cak i ona sa gasom, da ce evropa da se "smrzne' a ono nista imaju sada i visak pa vracaju tankere sa LNG-om

master

pre 1 godinu

Sada je zadnje vreme da Rusija totalno obustavi isporuku gasa u EU, neces naftu, nema ni gasa.

master

pre 1 godinu

Sada je zadnje vreme da Rusija totalno obustavi isporuku gasa u EU, neces naftu, nema ni gasa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija