• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.12.2022

07:41

CENA JE PREVISOKA, PREVARENI SMO! Ameri zavrnuli EU?! Viktor Orban podržao Makrona - Krajinje vreme da se prispitaju...

printscreen

Vesti

CENA JE PREVISOKA, PREVARENI SMO! Ameri zavrnuli EU?! Viktor Orban podržao Makrona - Krajinje vreme da se prispitaju...

Podeli vest

Visoke cene za energene negativno utiču na odnose.

Mađarski premijer Viktor Orban pozvao je na reviziju sankcija uvedenih Rusiji i podržao izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona da je cena sukoba u Ukrajini različita za EU ​​i SAD, iako se pridržavaju istih principa.

- Predsednik Emanuel Makron je u pravu: cena rusko-ukrajinskog rata nije ista sa obe strane Atlantika. Ako želimo da evropska industrija opstane, moramo brzo da rešimo evropsku energetsku krizu. Krajnje je vreme da se ponovo preispitaju sankcije - napisao je Orban na Tviteru.

Makron je 4. decembra u intervjuu za američku TV CBS izjavio da Brisel i Vašington plaćaju različitu cenu sankcija nametnutih Rusiji, zbog rata u Ukrajini, prenosi TAŠ. On je rekao i da su potrošači u zemljama EU prinuđeni da plaćaju visoke cene za energene koji se uvoze iz SAD, što negativno utiče na odnose i utiče na konkurentnost evropskih zemalja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
GEDZA

pre 1 godinu

Stvar je veoma jednostavna...... Osim Ruske nafte, treba ograničiti cene i američkoj nafti i američkom tečnom gasu..... i problem će biti rešen.....na zadovoljstvo 95 % stanovništva ove naše planete..... A ograničavanje cena samo Ruskih energeneta će dovesti do povećanja cena ostalih proizvođača.... na šta oni neće imati ništa protiv,.... naročito ako dodju u situaciju da Rusku naftu, pomešanu sa svojom, prodaju Evropi po 30% većoj ceni od ove limitirane od 60 evra po barelu..... a koju su kupili po 20% većoj ceni od ograničene..... A trebamo se setiti da je pre par godina tržišna cena nafte iznosila i 40 dolara po barelu...tako da ta cena nije u interese amerima za njihovu naftu iz škriljaca...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17