• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

06.12.2022

18:13

UKRAJINCI ĆE PAMTITI KRVAVI NOVEMBAR! Šojgu objavio STRAVIČNE PODATKE, gubici Kijeva KATASTROFALNI, ako se ovako nastavi...

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

UKRAJINCI ĆE PAMTITI KRVAVI NOVEMBAR! Šojgu objavio STRAVIČNE PODATKE, gubici Kijeva KATASTROFALNI, ako se ovako nastavi...

Podeli vest

Ukrajinske oružane snage izgubile su više od 8.000 vojnika i značajan broj vojne opreme tokom novembra, saopštio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu

Šojgu je izjavio da je u novembru Kijev izgubio više od 8.300 vojnika, pet aviona, deset helikoptera, 149 tenkova i više od 300 oklopnih borbenih vozila.

On je dodao da su ruske snage nanele znatnu štetu vojnom potencijalu Kijeva koristeći precizno oružje dugog dometa za izvođenje masovnih udara na ukrajinske vojne komandne centre i objekte vojno-industrijskog kompleksa.

Krajem septembra, Šojgu je tvrdio da su ukrajinske snage izgubile više od 61.000 vojnika od početka vojne operacije. Takođe je naveo da su gubici Rusije deset puta manji, oko 6.000 vojnika.

Kijev uzdržao od objavljivanja zvaničnih podataka o žrtvama svojih oružanih snaga, ali tvrde da ruske brojke ruskog Ministarstva odbrane nisu tačne. Predsednik Volodimir Zelenski izjavio je u septembru da ukrajinska vojska gubi oko 50 ljudi dnevno, ali je napomenuo da je to „pet puta manje“ od ruskih žrtava.

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen objavila je prošle nedelje govor u kome je tvrdila da je tokom sukoba ubijeno „više od 100.000 ukrajinskih vojnih oficira“. Video je, međutim, kasnije obrisan i ponovo postavljen bez procene žrtava nakon što je izazvao gnev u Kijevu, koji je tvrdio da je reč o „osetljivim informacijama“ koje bi trebalo da objave samo najviši ukrajinski zvaničnici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Ajd sad, ukrajinci izgubili 8000 vojnika i opremu tvrdi Sojgu, Kuleba tvrdi da je u novembru poginulo 10000 rusa i da je unisteno ili zarobljeno 500 tenkova i oboreno 20 ruskih najmodernijih helikoptera. I kome sada da verujes???? Svako prica svoje....zavisi samo na koju stranu se odlucis....mada za sada samo ukrajinci napreduju a rusi se povlace

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija