• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

07.12.2022

18:38

SRBIJO, OVO VAŽI I ZA TEBE?! PUTIN JASAN, RUSIJA ĆE BRANITI SAVEZNIKE SVIM SREDSTVIMA! Pentagon i Brisel dobili poruku koja im ruši sve planove?!

Reuters/Fotoilustracija

Vesti

SRBIJO, OVO VAŽI I ZA TEBE?! PUTIN JASAN, RUSIJA ĆE BRANITI SAVEZNIKE SVIM SREDSTVIMA! Pentagon i Brisel dobili poruku koja im ruši sve planove?!

Podeli vest

Rusija nikome nije isporučivala i ne isporučuje nuklearno oružje, ali će štititi svoje saveznike svim raspoloživim sredstvima, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin! Lider Rusije nije eksplicitno naveo na koje zemlje i narode konkretno misli, ali po svim porukama Moskva našu zemlju smatra saveyničkom i prijateljskom

Nikome nismo isporučili niti isporučujemo naše nuklearno oružje, ali ćemo štititi naše saveznike svim sredstvima koja su nam na raspolaganju, ukoliko bude potrebno, rekao je ruski lider.

Istovremeno je upozorio da raste opasnost od izbijanja nuklearnog rata.

- Što se tiče opasnosti od nuklearnog rata... U pravu ste. Takva pretnja raste, tu nema šta da se krije - rekao je ruski lider tokom sednice Saveta za ljudska prava.

On je naglasio da Rusija gleda na nuklearno oružje kao na sredstvo zaštite.

- Naša strategija za primenu sredstava za zaštitu, a na oružje za masovno uništenje, nuklearno oružje gledamo kao na zaštitu - ona je sva koncentrisana oko takozvanog uzvratnog udara. Dakle, kada se izvede napad na nas, mi uzvraćamo - objasnio je ruski lider.

Govoreći o taktičkom nuklearnom oružju, Putin je konstatovao da „niko ne primećuje, niti želi da primeti i vidi šta se radi i govori u susednim i zapadnim zemljama".

- Već sam rekao: na teritorijama drugih zemalja mi nemamo svoje nuklearno oružje, uključujući taktičko, a Amerikanci imaju - i u Turskoj i u nizu drugih evropskih zemalja. Održavaju obuke o mogućoj upotrebi nosača tih zemalja za upotrebu američkog nuklearnog oružja. Mi još ništa od toga nismo radili - rekao je Putin.

Istovremeno je podsetio da su ruske nuklearne snage naprednije nego u bilo kojoj drugoj zemlji sveta, ali je dodao da Moskva ne namerava da „maše" nuklearnim oružjem.

- Nismo poludeli, svesni smo šta je nuklearno oružje. Mi imamo to oružje i ono je naprednije i savremenije nego u bilo kojoj drugoj nuklearnoj zemlji. Danas je to očigledno. Ne planiramo da mašemo tim oružjem kao mačem po celom svetu, ali polazimo od toga da ono postoji - istakao je Putin.

Kako je dodao, posedovanje nuklearnog oružja „nije faktor koji provocira širenje sukoba, nego faktor obuzdavanja".

Moskva svesna sa čim se suočava Beograd!

Srbija je uvek bila zahvalna Rusiji za pomoć, nikad se nije svrstala ni u kakav savez sa njenim protivnicima, a to moskva itekako poštuje.
Moskva čvrsto brani pozicije Srbije u UN i SBUN kad je KiM u pizanju, nije dozvolila da Srbe po zahtrevu Britanaca proglase genoscidnim narodom...
Kremlj je naravnio svestan delikatniog položaha Srbije pa nam nikad nisu zamerili to što naša zemlja poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, niti to što je Srbija glasala i za nekoliko rezolucija u UN kojima se osuđuje invazija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vejo

pre 1 godinu

Више не важи.Прворођени је у Тирани потписао декларацију против Русије,тако да мижемо да се сликамо.

Milan

pre 1 godinu

Pa juče naš predsednik potpisao da se Srbija uskladi sa sankcijama EU prema Rusiji. Sad je gotovo.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Srbija jeste prijateljsak država državi Rusiji a Srbi jesu prijateljski narod Rusima, i tako treba i da ostane i ubuduće.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana
Društvo

RGZ podržava i pridružuje se pozivu na hitne izmene Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture radi zaštite prava građana

U svetlu nedavnog predloga koji je Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković podnela Ustavnom sudu Srbije, Republički geodetski zavod apeluje na javnost i nadležne institucije da preispitaju celokupni Zakon o postupku upisa u katastar nepokretnosti i katastar infrastrukture ako trenutne odredbe stvaraju diskriminatorske prepreke za osobe lošijeg imovinskog stanja, kao i druge ugrožene društvene grupe.

18.04.2024

17:21

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija