• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/expert.ru

09.12.2022

12:01

"GENIJALNA TAKTIKA SUROVIKINA!" Vojni ekspert "pročitao" plan Rusije! Ukrajinci postali FIKSNA META, okreću narod protiv režima, a onda...

Reuters

Vesti

"GENIJALNA TAKTIKA SUROVIKINA!" Vojni ekspert "pročitao" plan Rusije! Ukrajinci postali FIKSNA META, okreću narod protiv režima, a onda...

Podeli vest

Oružane snage RF su protiv Oružanih snaga Ukrajine upotrebile briljantnu taktiku britanskog vojnog teoretičara Bejzila Henrija Lidela Harta

O tome je u intervjuu za PolitRussia govorio rumunski vojni ekspert Valentin Vasilesku. Prema njegovim rečima, ruski general Sergej Surovikin preuzeo je inicijativu u svoje ruke i iskoristio „indirektan pristup“ teoretičara. 

Kako je objasnio stručnjak, reč je o tome da direktan napad može da iscrpi snage napadača, a indirektan pristup može da oslabi odbrambenu stranu.

Foto: Tanjug/AP

Kijev u mraku

- Ruski general je odlučio da Oružane snage Ukrajine ostavi bez resursa. Stoga su Oružane snage RF počele da udaraju po infrastrukturi Ukrajine. Ostavši bez struje, kompleti naoružanja ukrajinske vojske, municija i trupe koje ulaze na front postale su fiksne mete i redovno ih uništavaju ruski projektili - objasnio je Vasilesku.

Pored toga, prema njegovom mišljenju, raketni udari koje su nanele Oružane snage RF doveli su do nezadovoljstva običnih Ukrajinaca koji ne mogu da zadovolje svoje potrebe. 

- U vrlo bliskoj budućnosti, pad morala će dovesti do nepoverenja vlasti. Ovi problemi će biti pokupljeni u Oružanim snagama Ukrajine, nakon čega će početi dezertiranje. Položaj ukrajinske vojske će takođe biti mnogo teži zbog činjenice da će mobilisani ruski vojnici uskoro stići na front - rezimirao je vojni ekspert.

Foto: Tanjug/AP

Ukrajinska vojska

Podsetimo, veteran izraelske obaveštajne službe, vojni analitičar i politikolog Jakov Kedmi pohvalio je nedavno imenovanje Surovikina za komandanta specijalne vojne operacije. Po njegovom mišljenju, iskustvo ruskog generala će pomoći da brzo donese kompetentne odluke u bilo kojoj situaciji, a to će, kako je uveren ekspert, doneti uspeh Oružanim snagama RF na bojnom polju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mia

pre 1 godinu

Ukrosi su loši ljudi. Isti kao i ovi na Balkanu. Zaslužili su bar jednom u istoriji da i njima neko pokaže zakon jačeg. U ovom slučaju i pravednijeg.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija