• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/jutarnjilist

09.12.2022

19:38

POČINJE 3. SVETSKI RAT?! Sukob u Ukrajini izmiče kontroli! Alarmantno upozorenje Stoltenberga: Klizimo ka obračunu između Rusije i NATO!

Printscreen

Vesti

POČINJE 3. SVETSKI RAT?! Sukob u Ukrajini izmiče kontroli! Alarmantno upozorenje Stoltenberga: Klizimo ka obračunu između Rusije i NATO!

Podeli vest

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg upozorio je da bi rat u Ukrajini „mogao da izmakne kontroli, da se prelije u Evropu i tako preraste u rat između Rusije i NATO-a“, prenosi AP.

- Ako stvari krenu naopako, mogle bi da krenu po zlu - rekao je norveškoj državnoj televiziji NRK.

U Ukrajini se vodi stravičan rat. Takođe, to je rat koji može da preraste u veliki rat između NATO-a i Rusije. Radimo na tome da to izbegnemo - rekao je on.

Foto: Reuters

NATO vojska

Bivši norveški premijer je dodao da nema sumnje da postoji mogućnost "velikog rata", rekavši da je važno izbeći sukob u koji je uključeno nekoliko zemalja u Evropi.
Kremlj je više puta optuživao zemlje članice NATO-a da zapravo biraju strane u sukobu zato što Ukrajini šalju oružje, obučavaju ukrajinske vojnike i dele vojne obaveštajne podatke sa Kijevom.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u petak u prestonici Kirgizije Biškeku da će svaka zemlja koja se usudi da napadne Rusiju nuklearnim oružjem biti zbrisana sa lica zemlje.

Foto: Tanjug/AP

Ruski vojnici

Putin, koji prisustvuje samitu Evroazijske ekonomske unije (EEU) u Kirgistanu, rekao je da Rusija nema mandat da pokrene preventivni nuklearni prvi udar, za razliku od Sjedinjenih Država, ali da će rusko napredno hipersonično oružje obezbediti da Rusija može da odgovori snažno. ako je ikada napadnut.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
PRKI

pre 1 godinu

Који рат није стравичан ове будале из еу свашта лупају.

Dragi

pre 1 godinu

Hvala bogu. To je jedina nada za Srpski narod...rat NATO-RUSIJA. Svaki drugi scenario vodi nas Srbe u samouništenje. Kol'ko god da nas preživi predstojeći nuklearni rat, mora se stvoriti Kraljevina Srbija. Srećno nam bilo. Uz Rusiju do pobede.

hmhm

pre 1 godinu

zanimljivo je da je rekao da svaka zemlja koja napadne nuklearnim oruzijem.. sta ako nato napadne konvencijalnim.. ima da dodju do moskve za 3 dana ako grunu... zasto se putin ogradjuje nije mi jasno...

Beki

pre 1 godinu

Trazili ste gledajte, nije to Srbija , Putin vas je molio od 2014 da se suzdrzite da ne idete prema Ruskim granicam e sad ce Rusi dociepleniowe na Evropske granice, a Ukrajina je mogla biti tampon zona ali ne vredi e sad ste nam svima zagorcali zivot.

ratko

pre 1 godinu

TO VI STOKO NACISTICKA ZAPOCINJETE ZATO CETE BITI SRAVNJENI NI KAMEN NA KAMEN NECE OD VAS STOKE OSTATI

Zoran

pre 1 godinu

Obračun izmadju Rusije i natoa ste vi pomkrenuli sa zapada na čelu sa amerikom!!!

ringispil

pre 10 meseci

Zapadni satanista stoltenberg i njegova bratija zaboravili na kinu. Nuklearni rat RUSIJE i NATO je nezamisliv bez Kine i Severne koreje pa mozda i IRANA, MISLIM DA SVI SKUPA JEDVA CEKAJU DA SPALE konjokradice i njihove pretke u kraljevini.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija