• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

11.12.2022

11:42

ŠAMARČINA ZA ZELENSKOG! Amerikanci zaustavili OFANZIVU NA KRIM, ništa od RAKETA "ATACMS" za Kijev, SAD imaju druge planove...

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

ŠAMARČINA ZA ZELENSKOG! Amerikanci zaustavili OFANZIVU NA KRIM, ništa od RAKETA "ATACMS" za Kijev, SAD imaju druge planove...

Podeli vest

Da bi se Krim vratio pod kontrolu Ukrajine, formacije kijevskog režima moraju prvo da zauzmu celu Hersonsku i Zaporošku oblast, izjavio je za ukrajinssske ukrajinski vojni analitičar Nikolaj Beleskov

Analitičar koji blisko sarađuje sa Ministarstvom odbrane Ukrajine smatra da Krim ne može biti zauzet bez raketn sistema ATACMS, kojeg, bar za sada, Sjedinjene Američke Države odbijaju da isporuče Ukrajini.

Beleskov je govorio o tome šta je neophodno uraditi pre ofanzive na Krim

„Prvo moramo osloboditi jug zemlje, konačno očistiti Hersonsku i Zaporošku oblast od ruske vojske. Vidimo iz vesti da Rusi strahuju da ćemo ponovo zauzeti jug i doći nadomak Krima, pa su počeli sa intenzivnom gradnjom odbrambenih linija“, rekao je ekspert.

Istovremeno, on priznaje da će se o ofanzivi na Krim odlučivati isključivo na Zapadu.

„SAD nam nisu dale raketni sistem ATACMS jer se plaše odgovora iz Moskve ako Ukrajina upotrebi ovaj sistem protiv ciljeva na Krimu. Sa vojnog stanovišta, poluostrvo mora biti izolovano od priliva snaga i sredstava, jer tada neće moći dugo da drži odbranu. Ali naši partneri imaju malo drugačiju viziju situacije i mi moramo da uzmemo u obzir njihov stav", izjavio je analitičar.

Pitanje Krima je političko i treba stalno podsećati svet da Krim pod ruskom kontrolom destabilizuje Crno more i stvara probleme sa međunarodnim brodskim transportom, zaključio je Beleskov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Nikolaj Beleskov, idiot kao i ovi naši silni eksperti za SiS a po potrebi i za vojnu problematiku. Pročitaš do dva članka u glupim engleskim novinama i vrtiš to ukrug. Izjavio a vi brže bolje preneli, da treba da osvojiš teritorije između Krima i sadašnjih teritorija Ukrajine da bi došao do Krima. Ajde! Ne mogu to bez američkih sistema višecevne artiljerije a imali su i ostali bez stotina takvih čak i boljih sistema. Dokle bre da čitamo debilne izjave i članke koji veličaju američko oružje iz sredine prošlog veka i koji govore da Rusi samo što nisu potrošili sve što imaju. Znam da ste tabloid i da to znači objavljuj skakakvo djubre ali bre ne preterujte jer ima starijih ljudi koji vas čitaju i interesantno još uvek veruju

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija