• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.12.2022

13:38

U INAT ZAPADU! ERDOGAN ZVAO PUTINA U POMOĆ - KREĆE ČIŠĆENJE TERORISTA!

Reuters

Vesti

U INAT ZAPADU! ERDOGAN ZVAO PUTINA U POMOĆ - KREĆE ČIŠĆENJE TERORISTA!

Podeli vest

Na sastanku je bilo reči o bilateralnim vezama između Ankare i Moskve, kao i o energetici i borbi protiv terorizma

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan razgovarao je telefonom sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom o izvozu drugih prehrambenih proizvoda i robe kroz Crnomorski žitni koridor, saopšteno je danas iz kabineta turskog predsednika. 

U fokusu razgovora bili su odnosi Turske i Rusije, posebno u oblasti energetike, pitanja borbe protiv terorizma i regionalna pitanja, navedeno je u saopštenju, preneo je TAS S.

Erdogan je takođe ponovio potrebu da se "granica Turske sa Sirijom očisti od terorista Radničke partije Kurdistana najmanje 30 kilometara".

Podsetimo, Evropska unija je nedavno kritikovala turskog predsednika zbog bliskih veza sa Vladimirom Putinom, optužujući ga da Rusiji pruža šansu za zaobilazak sankcija uvedenih zbog sukoba u Ukrajini.

Erdogan je izjavio da je  isporučeno je više od 13 miliona tona žitarica i dodao da bi preko njega mogao da počne izvoz drugih prehrambenih proizvoda, saopštila je administracija turskog predsednika. 

Erdogan je napomenuo da je zajedničkim naporima zemljama kojima je bilo neophodno, obezbeđeno preko 13 miliona tona poljoprivrednih proizvoda i da u okviru žitnog koridora može da se pokrene izvoz drugih prehrambenih proizvoda i sirovina, saopštila je administracija.

U saopštenju kabineta  se dodaje i da je predsednik Turske izrazio nadu da će rat između Rusije i Ukrajine biti zaustavljen što pre.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija