• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/strana.news

12.12.2022

14:43

HERSON JE NJEGOV NAJVEĆI USPEH! Britanci hvale "GENIJALNOG" Surovikina, doveo je Ruse u red, SAD ŽELI U NAPAD, čeka se samo...

Printscreen You Tube/AP

Vesti

HERSON JE NJEGOV NAJVEĆI USPEH! Britanci hvale "GENIJALNOG" Surovikina, doveo je Ruse u red, SAD ŽELI U NAPAD, čeka se samo...

Podeli vest

Novi komandant „specijalne operacije“ Sergej Surovikin stabilizovao je liniju fronta u Ukrajini i disciplinovao rusku vojsku.

Britanski list Telegraf piše da je Surovikin postao „opasan protivnik“ za Ukrajince.

„Ovo je verovatno najkompetentniji komandant koga je Rusija postavila do sada“, rekla je Dara Masikot, viši saradnik istraživačkog centra Rand Corporation.

Jedno od njegovih najvećih dostignuća je povlačenje iz Hersona, koje se nije pretvorilo u masakr za Ruse, smatra britanski list.

„Nakon povlačenja, ruski vojnici su iskopali mrežu rovova koji koriste prirodnu odbranu Dnjepra i ukrajinskim snagama će biti teško da se probiju“, navodi se u članku.

List tvrdi da je nadimak „General Armagedon“ dobio još 2017. godine u Siriji, kada je bio komandant ruskih trupa koje su podržavale sirijskog predsednika Bašara el Asada.

Prema tome, britanski novinari veruju da je Surovikin taj koji je ubedio Putina da izvrši masovne napade na ukrajinsku infrastrukturu.

"Upravo ova nemilosrdnost i pažnja prema najsitnijim detaljima čine generala Surovikina strašnim protivnikom", kaže penzionisani australijski general i vojni analitičar Mik Rajan.

Istovremeno, prema ekspertima, Surovikin nije imenovan samo za odbranu, već i za ofanzivne poduhvate.

„Bez obzira na to da li je to realno ili ne, Putin će očekivati više agresije i više vojnog uspeha od svog vrhovnog komandanta u Ukrajini“, tvrdi britanski list.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Uki

pre 1 godinu

On ije "ruse doveo u red" nego se u redu povukao iz Hersona, a ako se neko imalo razume u vojnu taktiku is trategiju objsanice vam da su to potpuno dva razlicita pojma (nazalost pokojni Miroslav Lazanski vise nije medju nama, on bi to najbolje objasnio citocima a ne neko polupismeno novinarsko piskaralo sto je ovo napisalo)

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija