• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT Balkan

13.12.2022

16:33

"AKO ČUJETE ZVIŽUDIK METAKA..." Srbin dobrovoljac poginuo u Ukrajini boreći se protiv Rusa? Nikola stradao dok je izvlačio ranjene iz GROTLA RATA!

Tanjug/AP

Vesti

"AKO ČUJETE ZVIŽUDIK METAKA..." Srbin dobrovoljac poginuo u Ukrajini boreći se protiv Rusa? Nikola stradao dok je izvlačio ranjene iz GROTLA RATA!

Podeli vest

Navodno je reč o Nikoli Miroviću koji je boravio na ukrajinskom frontu

Šveđanin u dvadesetim godinama poginuo je u Ukrajini, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova za nekoliko švedskih medija. Bio je volonter, a u pitanju je nesrećni slučaj, rekli su iz organizacije "Hospitalers" za koju je radio, piše list "Svenska Dagbladet".

Identitet poginulog Šveđanina nije zvanično objavljen, a navodno je reč o Nikoli Miroviću, Šveđaninu koji je boravio u Ukrajini kao vojnik dobrovoljac i bolničar.

Nesreća se desila kada se automobil u kome se nalazio sudario sa borbenim vozilom, tokom evakuacije povređene osobe na frontu u Bahmutu.

Preminula je i osoba koja je trebalo da bude evakuisana, dok su još dva dobrovoljca lakše povređena, saopštili su iz organizacije "Hospitalers".

Automobil u kome su se nalazili isporučilo je udruženje "Svidiš reskjuers", koje čine bolničari, policajci i vatrogasci koji prikupljaju novac za slanje vozila u Ukrajinu.

- Informacija koju sam dobio je da se automobil u mraku sudario sa oklopnim vozilom - rekao je predsednik udruženja.

Dobrovoljac? 

Nikola Mirović je bio deo organizacije "Hospitalers", koju čine dobrovoljci iz različitih zemalja koji pomažu ukrajinskoj vojsci u pružanju medicinskih usluga, prenosi dnevni list "Aftonbladet".

U martu ove godine "HD" je objavio priču o Nikoli Miroviću iz Glumslova i njegovom prvom susretu sa ukrajinskim frontom. 

- Ako čujete zvižduk metaka, morate se baciti dole, pokriti glavu i nadati se najboljem - rekao je tada Mirović.

List "Sidsvenskan" je u istom periodu izveštavao da je Mirović napustio posao, dom i porodicu da bi se borio u Ukrajini, ili pomogao na bilo koji drugi način.

- Postoji hiljadu emocija u isto vreme. Nervozan sam, ali i potpuno samouveren. Ovo je prava odluka - rekao je tada. 

Telegram kanal "Az Geopolitiks" tvrdi da je poginuo "dvadesetšestogodišnji švedski plaćenik Nikola Mirović".

Na Instagram profilu Nikole Mirovića nalazi se niz njegovih fotografija u uniformi i sa oružjem u rukama. 

Telegram kanal "Az Geopolitiks" zaključuje da je u pitanju Srbin po tetovaži 4S i da je njegova porodica verovatno migrirala iz Jugoslavije u Švedsku.

Letos je još jedan Šveđanin poginuo u borbama u Ukrajini, nakon što je pogođen granatom u blizini fronta u oblasti Donjecka.

Imao je 30 godina i bio je zaposlen u vojsci, ali je napustio posao da bi otišao u Ukrajinu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan

pre 1 godinu

Ako je poginuo! Takvih je i na Kosarama dosta ostavilo kosti! Boreci se u legi stranaca ili britanskim placenicima.

miroljub

pre 1 godinu

Njegova firma-država ga je označila kao plačenika, Za novac ratovao, za novac poginio. Šta reči. Poslednje će reči njegovi roditelji.

PETAR

pre 1 godinu

NEK MU JE TESKA ZEMLJA STO JE TRAZIO TO JE DOBIO ,MIROVIC TO NIJE SRBIN ON JE IZROD USTASKOG RODA I AKO JE STRADAO ..ZIVELA RUSIJA ,ZIVEO PUTIN

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?
Srbija

Da li se krstite kada prođete pored crkve?

Primetili ste sigurno i videli mnoge da se prolazeći pored crkve, bilo pešice, bilo nekim prevoznim sredstvom, prekrste. Možda i vi to često radite, a ne znate da li postupate ispravno ili je pak reč o sujeverju.

26.06.2024

15:17